Sindicatele protestează faţă de calculul sporului pentru condiţii vătămătoare ca 25% din salariul minim brut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu spune că vor fi proteste
Bogdan Hossu spune că vor fi proteste

Cartel Alfa va protesta faţă schimbarea modului de calcul al sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă, care nu va mai fi de 15% din salariul de bază, ci 25% din salariul minim brut, ceea ce înseamnă o diminuare a cuantumului veniturilor pentru unele categorii de angajaţi.

Guvernul urmează să-şi asume răspunderea pentru un proiect de lege care prevede ca că sporul acordat bugetarilor pentru condiţii vătămătoare,să nu se mai calculeze ca procent de maximum 15% din salariul fiecărui angajat, ci ca procent fix de 25% din salariul minim brut pe economie. Oricum există un deficit al forţei de muncă, chiar în consiţiile Brexitului mulţi români alegând să rămână activi pe piaţa locurilor de muncă din UK.

Astfel, suma ar fi de aproximativ 500 de lei pentru toţi beneficiarii sporului de condiţii vătămătoare şi nu ar mai depinde de salariul de bază al fiecărui angajat. Cel mai mult sunt afectaţi bugetarii cu salarii mari.

Sindicaliştii susţin că proiectul de lege nu a făcut obiectul nici unei comisii de dialog social şi nici a unei minime dezbateri publice şi ”afectează grav drepturile unor categorii largi dintre membrii noştri – salariaţi ai sistemului de sănătate şi ai sistemului de asistenţă socială”, conform G4Media .

Cartel ALFA, condusă de Bogdan Hossu, ameninţă cu acţiuni de protest.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite