Şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii: Dacă vom continua aşa, vom ajunge într-o situaţie dramatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Săndesc, preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii
Dorel Săndesc, preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii

Dorel Săndesc, preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, s-a declarat îngrijorat de evoluţia epidemiei de COVID-19 în România. El spune că este nevoie de măsuri ferme şi de pedepse în cazul în care regulile nu sunt respectate.

"Evoluţia este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru şi e greu de făcut o estimare. Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze şi să ne determine să facem ceva în acest sens", a spus Dorel Săndesc, citat de Digi24.

"Una este atitudinea comunităţii, de a conştientiza. Oamenii trebuie să înţeleagă că în funcţie de atitudinea lor, de gradul în care vor respectă nişte reguli, vom putea trece cu bine sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări.

Este inevitabil că dacă vom continuă în acelaşi stil vom ajunge într-o situaţie dramatică şi oamenii pot contribui fiecare. Este un test important pe care îl putem trece, altfel nu vom lua notă de trecere la purtare. Apoi, rămâne responsabilitatea autorităţilor să impună respectarea lor, nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv, este rolul autorităţilor de a pregăti un sistem pregătit pentru criză", a mai spus oficialul. 

Joi, 9 iulie, în România, au fost diagnosticate 614 de noi cazuri de COVID-19, un record absolut.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite