Se strică vremea în weekend. Cod galben de ploi şi vânt puternic. În Carpaţii Orientali va ninge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscol vant ploaie Romania FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Mai bine de jumătate din ţară se va afla sub Cod galben de intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ începând de mâine dimineaţă.

Potrivit meteorologilor, începând din dimineaţa zilei de sâmbătă în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local şi în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h, temporar 65...75 km/h. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăşi 80...100 km/h.

Imagine indisponibilă

„În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere şi în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp, iar în vest şi nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină”, spun specialiştii.  

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar şi cu 10…12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar spre seară, în special în Carpaţii Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite