Românii, în Top 10 consumatori europeni de bere. Anual, un român consumă aproape 90 de litri de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii consumă anual 89 de litri pe cap de locuitor, lucru care ne plasează pe locul VI în Europa în topul consumatorilor de bere, înaintea irlandezilor. În fruntea clasamentului se află cehii.

Cu toate că România este recunoscută mai mult pentru vinurile sale, în topul consumatorilor de bere se situează pe locul al şaselea, cu 89 de litri de bere consumaţi anual pe cap de locuitor. 

În acest fel, ne clasăm în faţa irlandezilor, chiar dacă aceştia sunt cunoscuţi în lume pentru mărcile lor de bere.

Românii preferă berea produsă la noi în ţară, aproape toată cea consumată fiind fabricată aici. Unul din doi băutori cumpără bere la PET, iar un sfert dintre ei, la sticlă. Doar 3,5% dintre consumatori beau bere la halbă. 

Pe primul loc în topul europenilor care beau bere se află cehii care condumă în medie 145 de litri pe metru, potrivit unor statistici oficiale ale producătorilor.

Următoarele două locuri se afla la distanţă destul de mare, chiar dacă este vorba de ţări cu „tradiţie” în consumul de bere. Mai exact, este vorba despre austrieci, care beau 108 litri pe an, şi de germani, care consumă aproximativ 107 litri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite