65.000 de bucureşteni au băut bere timp de patru zile la Oktoberfest de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 65.000 de bucureşteni au participat la festivatul Oktoberfest organizat în sectorul 6 FOTO PS6
Peste 65.000 de bucureşteni au participat la festivatul Oktoberfest organizat în sectorul 6 FOTO PS6

Un festival inspirat din cel de tip nemţesc Oktoberfest a fost organizat şi în sectorul 6 în perioada 3-6 octombrie la care peste 65.000 de oameni au fost prezenţi. Oamenii au băut bere şi au mâncat cârnaţi tradiţionali nemţeşti, dar au şi învăţat despre reciclare.

Organizat de administraţia locală prin Centrul Cultural European Sector 6, în parteneriat cu URSUS, Clubul Economic German Braşov şi Plaza România, deschiderea festivalului a avut loc pe 3 octombrie, în prezenţa viceprimarului Sectorului 6, Gabriel Petrea, care a dat cep atât primului butoi de bere, cât şi distracţiei. Alături de el au fost Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German, Cristian Macedonschi, consilier local Braşov şi reprezentanţii S.C. Bonima Srl, singura companie ce deţine marca înregistrată Oktoberfest în România.

Parada, similară celei din cadrul evenimentului original de la Munchen, i-a impresionat plăcut pe bucureştenii care au salutat prezenţa căruţelor decorate în stil tradiţional bavarez pe traseul Magazinul Billa - Piaţa Drumul Taberei - Plaza România.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, pe tot parcursul celor patru zile de distracţie, bucureştenii au luat Micul Dejun Bavarez, cu specialităţi germane (cârnaţii tradiţionali turinger şi bratwurst), au băut bere nefiltrată şi au participat la jocuri cu premii, concursuri de miss şi campanii eco. Programul artistic a fost unul specific Oktoberfestului original de la Munchen – fanfară, reprezentaţii ale baletului oficial Oktoberfest de la Opera din Braşov, precum şi muzică germană, oferită publicului de Orchestra Karpaten Band şi de DJ Edelwiess.

Concert de Miss

Doamnele şi domnişoarele au participat sâmbătă la Miss Oktoberfest – un altfel de concurs de Miss în care a fost apreciată spontaneitatea şi dorinţa de distracţie. Marele premiu - Miss Oktoberfest Bucureşti - i-a revenit frumoasei blonde Mihaela Puiu care a plecat acasă cu câtă bere Ursus a putut căra, la propriu, gaşca ei de prieteni. Lada de zestre oferită de Selgros România a fost câştigată de Valentina Ghebaru, care a plecat deja în munţi să-şi caute iubitul, pe Peter!

Titlul de Miss Popularitate, premiul oferit de publicul de la Oktoberfest, a fost înmânat doamnei Jenica, în vârstă de 46 de ani, care a plecat acasă cu un frigider plin cu bere, oferit de Arctic şi Domo.\

Bere şi reciclare

Nu au lipsit nici concursurile cu premii, unul dintre ele fiind reciclarea paharelor de bere. Pentru că Oktoberfest iubeşte natura, vizitatorii au fost sfătuiţi să recicleze paharele pentru a câştiga premii. Cu cât mai multe pahare au strâns, cu atât mai norocoşi s-au putut numi atunci când şi-au ridicat premiile din zona de jocuri Ursus.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite