România, împodobită cu patinoare. Cât ne costă distracţia pe gheaţă în acest an, oraş cu oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În majoritatea oraşelor ţării s-a dat startul distracţiei pe gheaţă, iar patinoarele au fost luate cu asalt de oameni de toate vârstele. Preţul unui bilet de intrare porneşte de la zece lei, iar cei care nu au patine îşi pot închiria direct de la patinoar.

„Adevărul“ vă prezintă care sunt patinoarele din ţară şi cât costă două ore de distracţie pe gheaţă. 

Liber la alunecat pe gheaţă. Trei patinoare în această iarnă la Ploieşti

Fie că preferă patinajul la înălţime, pe singurul patinoar suspendat din România, pe suprafaţa clasică sau în interior, iubitorii de mişcare în aer liber din Ploieşti au la dispoziţie în această iarnă trei patinoare în oraş, cu unul mai mult faţă de 2012.

Cel mai vechi patinoar din oraş, modernizat în 2003, prin instalarea de nocturnă şi o suprafaţă de gheaţă ecologică, de la Sala Sportulurilor Olimpia din Ploieşti, s-a deschis încă de pe 27 noiembrie.

Este poate cel mai iubit patinoar din oraş, cu toate facilităţile necesare – vestiar, garderobă, staţie de sonorizare şi centru de închirieri patine. Pentru a intra în atmosfera iernii, în zonă sunt şi spaţii de unde se cumpără vin fiert. De asemenea, sunt şi magazine cu produse fast-food.

Au început pregătirile pentru deschiderea patinoarului din Arad

Patinoarul artificial din municipiul Arad se va deschide în acest an atunci când timpul o va permite. Cel puţin aşa anunţă reprezentanţii Primăriei care spun că în aceste zile la patinoar au loc pregătirile pentru deshiderea sezonului.

Anul trecut pationarul din Arad s-a deschis la mijlocul lunii decembrie. Cel mai probabil şi în acest an autorităţile preferă să aştepte până când temperaturile scad suficient de mult încât să permită intreţinerea patinoarului cu costuri mai mici, iar gheaţa se poate păstra aproape natural.

image

Mai mult de atât se aşteaptă vacanţa elevilor, deoarece atunci numărul clienţilor va fi mai mare şi dimineaţa. Până acum nu a fost anunţată nici o majorare a tarifelor de intrare, astfel acestea rămân la fel ca şi sezonul trecut.

Patinoarul din Piaţa Unirii din Focşani aşteaptă să fie luat cu asalt de copii

Pentru al doilea an consecutiv, o firmă din Bacău a amenajat în piaţa civică a Focşaniului un patinoar pe gheaţă, în suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Patinoarul a fost deschis chiar de Ziua Naţională a României şi va funcţiona în Piaţa Unirii până la sfârşitul iernii.

Administratorii patinoarului vor astfel să-şi scoată pârleala din vânzarea de bilete, după ce anul, în preajma alegerilor, s-au oferit mii de tichete gratuite cu care copii au patinat toată iarna.

Se mizează şi pe faptul că în Piaţa Unirii se organizează şi Târgul de Crăciun, unde sunt aşteptaţi la evenimente foarte mulţi copii, care vor dori probabil să încerce şi sportul pe patine.

Două patinoare la Alba Iulia pentru pasionaţii sporturilor de iarnă

Pasionaţii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie două patinoare. Pe lângă cel amplasat în Cetatea Alba Carolina şi care a funcţionat şi anul trecut, a mai fost amenajat un patinoar în parcarea complexului Alba Mall.

Patinoarul de la Alba Mall a fost deschis şi funcţionează de la ora 12.00 – 22.00, în timpul săptămânii şi de la ora 10.00 la 23.00, în weekend. 

Cei care vin doar să admire gheaţa şi vor să se încălzească, reprezentanţii centrului au pregătit şi o zonă de recreere unde se comercializează mai multe produse alimentare şi băuturi calde: de la ceaiuri, la kurtos kalacs, popcorn, dulciuri şi hamburgeri. Patinoarul are o suprafaţă de 400 metri pătraţi şi va funcţiona două luni, iar, intrarea, cu tot cu patine, va costa 15 lei.

La începutul lunii decembrie în Craiova s-a deschis patrinoarul în aer liber

Patinoarul din centrul oraşului şi-a deschis porţile şi în acest sezon de iarnă. Iubitorii patinajului pe gheaţă pot intra la patinoar pentru două ore plătind suma de 20 de lei, la care se adaugă 10 lei pentru închirierea patinelor.

Patinoarul din centrul oraşului a fost deschis pe data de 1 decembrie. Firma din Italia, care a încheiat un contract cu primăria pentru 450 de metri în Piaţa Mihai Viteazul, trebuie să achite primăriie suma de 50.000 de lei conform contractului.

Utilităţile sunt suportate de firmă. „Am venit de două ori până acum la patinoar. Este un punct de atracţie pentru toată lumea. Intrarea este 20 de lei, iar închirierea patinelor 10 lei”, a spus Ioana Marcu.

Acces gratuit pentru 30.000 de elevi, la patinoarul Ice Magic din Buzău

Patinoarul Ice Magic din Buzău s-a redeschis la sfârşitul lunii noiembrie, buzoienii având ocazia să petreacă multe ore într-un complex cu o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, unde mai sunt amenajate o cafenea şi un magazin de articole sportive pentru patinaj.

image

Patinoarul funcţionează după un program uşor modificat faţă de anul trecut. ”Am organizat un program mai simplu decât în sezoanele trecute, în sensul că de luni până duminică, inclusiv, este acelaşi program bazat pe şase serii a câte o oră şi jumătate durata, cu două pauze mici de 30 de minute şi două pauze mari de o oră, pentru refacerea gheţii”, a declarat Gheorghe Chiru, administratorul bazei Ice Magic.

Braşovul va avea patru patinoare în acest sezon rece. Intrarea costă în medie 10 lei de persoană

Braşovenii, dar şi turiştii se vor putea distra la patinoarele de sub Tâmpa, de la Baza Olimpia şi din Poiana Braşov. Şi la Patinoarul Olimpic, cel mai modern din ţară sunt aşteptaţi toţi pasionaţii acestui sport.

După ani de aşteptare Poiana Braşov va avea un patinoar deschis pentru turişti şi braşoveni. Este vorba de patinoarul amenajat special pentru Festivalul Olimpic ce s-a desfăşurat în februarie 2013.  Este acoperit cu o structură uşoară specială şi au fost amenajate tribune demontabile şi vestiare.

Patinoarul părăsit de la Slobozia

În imediata apropiere a Orăşelului Copiilor există patinoarul din Slobozia. Din nefericire, acesta nu reprezintă un punct de atracţie pentru copiii din oraş. Deşi este funcţional, el a fost de nenumărate ori ţintă pentru hoţi.

Patinoarul de la Slobozia a fost înfiinţat în urmă cu 3 ani, în zona Orăşelului Copiilor din oraş. Investiţia a fost încă e la început considerată ratată. Puţini dintre copiii din oraş vin să se dea cu patinele. În timpul verii platforma de gheaţă artificială a fost folosită pentru micuţii pasionaţi de role.

Anul acesta va mai dura până când se va deschide. „Să se facă mai frig, să dea şi zăpada…Altfel nu-l vom deschide” ne spune un bărbat între două vârste, care are rolul de paznic şi administrator.

Investiţie păguboasă în Călăraşi: patinoarul de 500.000 de lei a fost lăsat în paragină

Singurul punct de distracţie din Călăraşi a fost lăsat de izbelişte. O investiţie păguboasă, realizată în urmă cu 3 ani, ar fi putut aduce profit, însă nu s-au găsit soluţii.Amenjată în incinta Complexului Tineretului, după ce s-au plătit 500.000 de lei, gheaţa artificială nu a prezentat interes pentru autorităţile locale.

Prefectura Călăraşi a demarat în 2010 o anchetă la Direcţia Judeţeană pentru Sport în legătură cu această achiziţie. Deşi, în urma controlului, s-a constatat că în procedura de achiziţionare a maşinii de curăţat gheaţa artificială a patinoarului din Călăraşi de la DJS Călăraşi au fost respectate etapele procedurale, au existat şi câteva nereguli.

Patinoarul în aer liber de la Slatina, deschis doar sub minus zero grade

Deşi temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele zile, autorităţile locale din municipiul Slatina sunt decise să deschidă accesul publicului la patinoarul în aer liber amenajat în curtea corpului B al Colegiului Naţional-Vocaţional „Nicolae Titulescu” doar dacă termometrul va ajunge la minus 0 grade Celsius. Ultimele informaţii indică ziua de sâmbătă – 7 decembrie, ca zi de repunere în funcţiune a patinoarului.

Slătinenii amatori de patinaj pe gheaţă mai au de aşteptat până să se vadă din nou alunecând pe patine. Până ce temperaturile nu vor scădea sub minus 0 grade Celsius nici că vor putea să-şi împlinească dorinţa şi aceasta pentru că astfel au decis diriguitorii patinoarului cu pricina, respectiv Primăria Slatina. 

Atmosferă de poveste pe patinoarul din Baia Mare

La fel ca în fiecare an, băimărenii iubitori de sporturile de iarnă vor avea posibilitatea să aleagă, ca şi metodă de relaxare sau să îşi petreacă timpul liber la patinoarul amenajat în centrul istoric al Băii Mari. În acest an, patinoarul înconjoară „Bradul Băimărenilor“ fiind una dintre cele mai populate zone ale municipiului.

Amplasat în centrul istoric al municipiului Baia Mare, înconjurând un brad împodobit cu zeci de mii de luminiţe, patinoarul de anul acesta este o modalitate perfectă de a petrece câteva ore de relaxare şi de a face şi puţină mişcare. 

În apropierea Târgului de Crăciun, cu nenumărate opţiuni pentru petrecerea timpului liber, patinoarul din Baia Mare pare a fi una dintre cele mai bune alegeri. Preţuri accesibile, patine de închiriat şi atmosfera feerică creată de luminiţele care împânzesc Centrul Vechi sunt doar câteva dintre elementele care ar trebui să vă convingă să încălţaţi măcar o dată patinele.

Singurul patinoar din Bistriţa-Năsăud şi-a deschis porţile de Moş Nicolae

Pe lângă cadouri, Moş Nicolae a venit joi şi cu o surpriză pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Singurul patinoar din Bistriţa-Năsăud şi-a deschis porţile şi în doar jumătate de oră a fost invadat de tineri şi copii care au făcut exerciţii de echilibristică.

Autorităţile locale şi judeţene au ţinut să fie prezente la deschiderea singurului patinoar din judeţ, deşi acesta este administrat de o firmă privată. Prezent a fost şi Jean Pădureanu, care deşi nu fuge de sport nu a dorit să-şi încerce norocul şi echilibrul pe gheaţă.

Ice Arena Bistriţa a menţinut aceleaşi tarife de anul trecut, preţul unui bilet de intrare fiind 7 lei, iar pentru închiriatul unei perechi de patine pentru o oră şi jumătate iubitorii sporturilor de iarnă vor fi nevoiţi să scoată din buzunare 8 lei.

La acest material au participat Dana Mihai, Untaru Claudia, Ştefan Borcea, Dorin Timonea, Andreea Mitrache, Iulian Bunilă, Simona Suciu, Mugurel Manea, Cosmin Carp, Mădălin Sofronie, Ionela Stănilă, Bianca Sara.

Pe aceeaşi temă:

Atmosferă de poveste pe patinoarul din Baia Mare

FOTO VIDEO  Patinoarul în aer liber de la Slatina, deschis doar sub minus zero grade

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite