România e tot mai aproape de o criză a medicamentelor dacă autorităţile nu acţionează urgent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul ca unele medicamente să dispară de pe piaţă începând cu 1 noiembrie a determinat Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) să solicite Ministerului Sănătăţii extinderea valabilităţii actualelor preţuri pentru a garanta protejarea pacienţilor.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) a solicitat, miercuri, Guvernului şi Ministerului Sănătăţii să extindă valabilitatea actualelor preţuri la medicamentele care începând cu 1 noiembrie nu mai au preţ şi riscă astfel să dispară de pe piaţă, scrie agerpres.ro.

"Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face apel la responsabilitate şi chibzuinţă către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii pentru viaţa pacienţilor români şi propune ca soluţie de rezolvare urgentă a acestei crize pentru sute de mii de pacienţi: prorogarea termenului şi extinderea valabilităţii actualelor preţuri, inclusiv a celor 71 de medicamente, dintre care 21 nu au azi o alternativă terapeutică, până la rezolvarea problemei de fond!", conform unui comunicat de presă al asociaţiei.

Reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi preşedintelui Klaus Iohannis asupra "iminentei crize" provocate de dispariţia, de la 1 noiembrie, a unui număr de 71 de medicamente, dintre care "21 nu au alternativă terapeutică".

"Cu doar 3 zile înainte de 1 noiembrie, nu ştim care sunt soluţiile găsite de Ministerul Sănătăţii pentru ieşirea din această criză! (...) În lipsa unei intervenţii urgente şi decisive, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi pune întrebarea legitimă ce vor face aceste câteva sute de mii de pacienţi şi familiile lor începând cu 2 noiembrie? Ce vor face medicii lor când, într-un timp foarte scurt, vor trebui să schimbe tratamentul tuturor acestor pacienţi?", se precizează în comunicatul asociaţiei. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite