Reţetele Marianei: Ostropel de cocoş
0În fiecare weekend, „bucătarul-şef“ al revistei „Click! Poftă bună!“, Mariana, te va încânta cu câte o reţetă delicioasă de pe blogul ei, www.retetelemarianei.ro.
Ingrediente
2 pulpe mari de cocoş
1 cartof potrivit
3 linguri ulei
4-5 linguri pastă de tomate
1 linguriţă busuioc uscat
5 căţei de usturoi
sare
piper
Preparare
1 Am spălat bine pulpele de cocoş, le-am curăţat de piele şi le-am dezosat. Am tăiat carnea bucăţi mici.
2 Am încins uleiul într-o cratiţă şi am pus carnea. Am prăjit-o bine, după care am adăugat cartoful dat pe răzătoarea mare şi am acoperit totul cu apă. Am lăsat să fiarbă până când carnea s-a pătruns bine. Cartoful se va topi la fiert. Doar îngroaşă sosul, fără să adaugi făină.
3 Am adăugat pasta de roşii diluată cu apă, am condimentat cu busuioc, sare şi piper, după gust, am mai pus puţină apă caldă şi am lăsat să fiarbă 10-15 minute.
4 Am oprit focul, am pus usturoiul pisat şi am acoperit vasul cu capac. Am lăsat aşa 10 minute înainte să-l servesc la masă.
