Psihologul Laurenţiu Ştefan a rămas fără titlul de doctor din cauza unui plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Ştefan FOTO Eduard Enea, Adevărul
Laurenţiu Ştefan FOTO Eduard Enea, Adevărul

Psihologul Laurenţiu Ştefan a rămas fără titlul de doctor după ce Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNADCU) a decis că specialistul şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

„În temeiul concluziilor Raportului comisiei de lucru, Consiliul General al CNATDCU a validat prin vot propunerea de retragere a titlului de doctor în Psihologie acordat domnului Ştefan Laurenţiu Iulian pentru teza de doctorat intitulată Coordonate psihologice privind stabilirea discernământului pentru fapte penale săvârşite de minori” conferit prin Ordinul Ministrului nr. 4387/0606.2011”, arată decizia CNATDCU.

Decizia a fost luată cu 45 de voturi „pentru”, din care 6 voturi exprimate în sistem de videoconferinţă şi o singură abţinere, din totalul de 55 de membrii, raportul comisiei de lucru întocmit la sesizarea depusă la UEFISCDI LA 28.11.2016.

Laurenţiu Ştefan este puternic contestat de breaslă psihologilor. 

El este acuzat că, împreună cu Mihai Aniţei (fost preşedinte al Colegiului Psihologilor, trimis în judecată de DNA în martie 2017 pentru conflict de interese), ar fi subordonat Colegiul propriilor sale interese şi ar fi încercat să trunchieze rezultatele alegerilor pentru conducerea organizaţiei care reprezintă meseria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite