Protecţia Consumatorului: „În cazul în care clienţi români au suferit prejudicii în scandalul Volkswagen, vor fi amendaţi dealerii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Dunca, şeful ANPC FOTO Adevărul
Marius Dunca, şeful ANPC FOTO Adevărul

Clienţii români care au cumpărat maşini produse de grupul Volkswagen, dotate cu soft de păcălire a testelor de noxe, vor fi amendaţi de dealerii care au importat aceste vehicule.

Anunţul a fost făcut de Marius Dunca, şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor. Dunca a declarat că va avea o discuţie în cursul acestei zile cu miniştrii Mediului şi Transporturilor, precum şi cu „specialiştii”, pentru a vedea „dacă sunt pagube sau dacă au fost aduse prejudicii consumatorului”, citat de hotnews.ro.

„Producătorul (maşinilor) e în Germania, nu pot să sancţionez un producător, dealerul se poate îndrepta către producător”, a completat Dunca.

Referitor la numărul de dealeri care urmează să fie amendaţi, Dunca a declarat că este posibil să fie vorba de un singur dealer. „Trebuie să analizăm, nu am intrat în subiect nici în complexitatea lui”, a conchis şeful ANPC. Peste 100.000 de maşini Volkswagen cu probleme au fost vândute în România, potrivit unor surse din piaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite