Peste 700 de kilograme de chiştoace de ţigări au fost colectate selectiv şi valorificate energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mucurile de ţigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic şi transportate la staţia de sortare FOTO: Mediafax
Mucurile de ţigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic şi transportate la staţia de sortare FOTO: Mediafax

Peste 1,4 milioane de chiştoace de ţigări (700 de kilograme) au fost colectate în primele nouă luni ale campaniei „Alege asumat un oraş curat".

Cele 700 de kilograme de mucuri de ţigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic şi transportate la staţia de sortare, de unde sunt transmise împreună cu alte deşeuri valorificabile energetic către fabricile de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică, relatează Agerpres.

"Valorificarea energetică a chiştoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, cu exemple de succes în state precum Canada şi Statele Unite ale Americii, dar şi în câteva state din Europa precum Franţa, Germania sau Marea Britanie", transmit iniţiatorii campaniei.

În schimb, evaluarea realizată de către reprezentanţii autorităţilor locale arată că parte dintre coşurile stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de ţigară amplasate în punctele cu trafic intens de persoane din Sectorul 3 al Capitalei au fost deteriorate sau vandalizate.

Campania "Alege asumat un oraş curat" a fost lansată începutul lunii octombrie 2019, iar de atunci fumătorii sunt invitaţi să-şi arunce chiştoacele în scrumiere de exterior speciale şi astfel să voteze pentru lucruri inedite ca "pizza sau hamburger?", "trezit de dimineaţă sau culcat târziu în noapte?", "ochelari de soare sau ochelari de ski?".

Scrumierele au fost amplasate în puncte cu circulaţie intensă din Sectorul 3, urmând ca, în viitor, campania să fie dezvoltată şi în alte zone din Bucureşti şi din ţară.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite