Peste 100 de tineri cu dizabilităţi intelectuale, sportivii Special Olympics, vor primi servicii medicale gratuite în cursul zilei de joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joi se desfăşpară un eveniment dedicat sportivilor Special Olympics FOTO Adevărul
Joi se desfăşpară un eveniment dedicat sportivilor Special Olympics FOTO Adevărul

Fundaţia Special Olympics organizează pe 16 mai un eveniment destinat îmbunătăţirii stării de sănătate şi a condiţiei fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creşterea performanţelor sportive şi a integrării lor sociale. Manifestarea se desfăşoară la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) între orele 9.00 - 14.00.

Astfel, peste 100 de tineri cu dizabilităţi intelectuale vor primi o varietate de servicii medicale gratuite, prin consultaţii şi recomandări ce se efectuează de către specialişti şi voluntari.

Mai precis, pentru prima oară la un astfel de eveniment, participanţii vor avea posibilitatea să-şi testeze glicemia, dar şi să primească informaţii referitoare la ceea ce înseamnă diabetul, cum poate fi viaţa cu diabet, noutăţile medicale interesante din domeniul diabetului zaharat şi ce presupune nutriţia sănătoasă.  

„Proiectul ne va permite să urmărim pentru prima oară evoluţia sportivilor din perspectiva recomandărilor de sănătate şi să identificăm următorii parametri: numărul sportivilor care au primit recomandări de specialitate, numărul sportivilor cu recomandări multiple la aceeaşi disciplină de evaluare, numărul sportivilor cu recomandări multiple la discipline diferite, sportivii cu numărul cel mai mare de recomandări, modelul de recomandare în interiorul  disciplinelor  şi conexiunile între acestea”, au explicat reprezentanţii Special Olympics.

Sporturile ce vor putea fi practicate alături de sportivii Special Olympics  şi voluntarii de la Fundaţia Vodafone România şi UNEFS Bucureşti sunt: fotbal (teren de minifotbal), baschet şi bocce pentru Sportivii Special Olympics cu abilităţi scăzute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite