Patriarhia, după ce un deputat a propus organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului: „Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române / FOTO Arhivă
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române / FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat, luni seară, referindu-se la propunerea deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu de a se organiza un centru de vaccinare în Catedrala Neamului că „uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi”.

„Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere - transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta susţine că „unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie”.

„Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut - implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de infromare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării”, a mai declarat Bănescu.

Acesta a explicat că „biserica nu e o instituţie militarizată” în care cineva dă ordine pe care toată lumea le execute

„Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm - ieşirea din pandemie”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică. „Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?", se întreabă el.

SocietatePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite