O tabără pentru copiii de la sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Sâmbăta de Sus, între 4 şi 9 septembrie, a avut loc Tabăra „Love for Life“/ „Dragoste pentru viaţă“ pentru 55 de copii din sate de pe lângă Făgăraş şi Bistriţa. Participanţii cu vârste între 6 şi 12 ani s-au bucurat de cinci ateliere, pe care organizatorii le-au numit „universuri“.

Unul dintre atelierele din Tabăra „Love for Life“ a fost universul Povestitorului şi al omului de ştiinţă, altul a fost cel al Teatrului şi, pe lângă acestea, s-au desfăşurat cel al Sportului, al Proiectelor şi cel Nedefinit (despre sentimente şi gândire critică, printre altele). 

Raluca Ciulei, analist cantitativ la o companie energetică din Berna, a coordonat acest proiect, la care au ajutat mai mulţi voluntari. Li s-a alăturat şi Livia Bălăcescu (24 de ani), absolventă a Universităţii ETH Zürich. 

„Există o diferenţă între copiii din oraş şi cei din sate în ce priveşte resursa materială şi de pedagogie. Aici, cei de la sate au şansa să îşi descopere un talent, să fie încurajaţi că din talent pot avea un rezultat frumos pentru ei înşişi, pentru grupurile din care fac parte, pentru comunitate. Au şansa să vadă că a învăţa nu înseamnă doar a sta cu un creion în mână şi că a şti nu e un drept pentru cei privilegiaţi“, spune Livia Bălăcescu. 

Raluca Ciulei şi-a dorit să le ofere copiilor ocazia să înveţe din exemplele pe care le oferă în cadrul atelierelor. După prima tabără, care a fost în aprilie în judeţul Bistriţa-Năsăud, îşi aminteşte că „o fetiţă a început să îşi ajute colegii de la şcoală cu temele“. Prin urmare, eleva a înţeles că e important să fie aproape de ceilalţi şi să le ofere sprijinul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite