O sumă infimă pentru mâncarea unui pacient în spital. Medicul Beatrice Mahler: „Vă întreb pe voi, din 11 lei pe zi puteţi asigura acasă trei mese?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Beatrice Mahler
FOTO Facebook/Beatrice Mahler

Managerii spitalelor din România trag un semnal de alarmă din cauza faptului că statul român alocă doar 11 lei pentru cele trei mese pe zi ale unui bolnav, în condiţiile în care toate alimentele s-au scumpit, iar hrana pacienţilor este din ce în ce mai puţină.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a declarat pentru Digi24 că suma de 11 lei este extrem de mică pentru a se asigura trei mese pe zi pentru un singur pacient şi că este aproape imposibil ca aceştia să primească alimente diversificate, bogate în nutrienţi, care să le asigure necesarul de vitamine. Nici suma de 17,5 lei cât e alocat pentru bolnavii de tuberculoză nu e suficientă

„Trei mese pe zi cu aceste sume sunt extrem de dificil de asigurat. Putem asigura ceaiul, dar laptele e costisitor pentru meniul de spital. Toate produsele sunt scumpe, untul, ouăle”, a spus medicul.

Întrebată cât ar trebui să fie suma alocată pentru mesele unui bolnav internat în spital, Beatrice Mahler a răspuns:

„E greu de spus, preţurile cresc de la o săptămână la alta, dar ar trebui să fie de cel puţin trei ori mai mare decât e acum”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite