O şcoală din Ţara Galilor „a angajat“ doi şoimi pentru a ţine la distanţă pescăruşii „agresivi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O şcoală din Ţara Galilor a adus păsări de pradă pentru a ţine la distanţă pescăruşii „agresivi“ care îi atacă pe elevi, relatează The Telegraph.

Directorul şcolii, Carys Jones, a declarat că deoarece pescăruşii coborau din aer şi îi atăcau cu ciocul pe elevi, a fost nevoit să angajeze doi şoimi care să-i ţină la distanţă. Acesta a mai adăugat că pescăruşii îi „îngrozeau” pe copii.

Consilierul Dafydd Meurig, membru al cabinetului pentru mediu, a declarat că pescăruşii deveniseră o „ameninţare reală”. 

„Deoarece pescăruşii sunt o specie protejată, opţiunile disponibile pentru a rezolva problema au fost limitate. Cu toate acestea, după ce am luat în considerare situaţia, am concluzionat că cea mai bună soluţie este să recrutăm serviciile specialiştilor”, a adăugat consilierul.

Vara trecută, copiii au fost închişi de mai multe ori în şcoală în timpul zilelor înfierbântate din cauza atacurilor pescăruşilor.

Directorul şcolii a  mai declarat că „noii angajaţi”, pe lângă faptul că vor ţine pescăruşii la distanţă, îi vor face pe copii mai curioşi şi îi vor stimula să înveţe mai multe despre păsările de pradă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite