O proxenetă care a făcut 100.000 de euro din exploatarea sexuală a unei fete se ascundea în Marea Britanie. Va fi adusă în țară

0
Publicat:

Femeia condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare era urmărită internațional pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism și a fost adusă din Marea Britanie.

Proxeneta Mărioara Voichița Lupo FOTO: Poliția Română
Proxeneta Mărioara Voichița Lupo FOTO: Poliția Română

Mărioara Voichița Lupo, de 38 de ani, din Sălaj, condamnată la patru ani și jumătate de închisoare pentru că a obligat o tânără să se prostitueze, a fost adusă în țară, după ce fusese dată în urmărire internațională din luna septembrie a anului trecut.

Aceasta era urmărită internațional pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism și a fost adusă din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Oradea, pe numele ei, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani și 6 luni.

Cooperarea a fost realizată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească, din cadrul I.G.P.R., iar cea în cauză a fost încarcerată, în vederea executării mandatului.

În cazul ei, judecătorii au decis să confiște 476.000 de lei. Sunt bani încasați de o fată de 18 ani pe care Mărioara Lupo și un complice al său au obligat-o să întrețină relații sexuale pe bani, timp de un an și jumătate. Cei doi trebuie să-i achite victimei lor daune morale de 20.000 de euro.

Escortă, dar și proxenetă

„Procurorii Parchetului Oradea au acuzat-o pe Mărioara Lupo că a exploatat-o sexual pe tânăra victimă între august 2018 și martie 2020. O cunoscuse prin intermediul prietenului nepoatei sale, Adam Chereș, după care a întocmit anunțuri online prin care erau oferite serviciile sexuale ale fetei. Anchetatorii arătau că Lupo i-ar fi dat tinerei cartele telefonice și i-ar fi pus la dispoziție mai multe apartamente în Oradea, pentru practicarea prostituției. Atât femeia, cât și fata au lucrat o perioadă împreună, iar aceasta din urmă a susținut că toate sumele pe care le încasa erau luate de Mărioara Lupo. Ea a calculat că erau perioade în care aduna din prostituție până la 6.000 de euro pe săptămână.

Victima le-a povestit anchetatorilor că era amenințată, jignită și chiar lovită de Lupo, ca să adune cât mai mulți bani. În acest context, tânăra ar fi încercat să se sinucidă de două ori. Fata și-a mai acuzat proxeneta că i-a cerut să facă avort când a rămas însărcinată. A refuzat și s-a decis să plece, convinsă de niște cunoscuți, după care a depus plângere la Poliție”, scrie bihon.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite