Proxenetă româncă în industria sexului din Germania şi Grecia. A fost prinsă după zece ani

0
0
Pentru exploatare sexuală, acuzata are de executat ăase ani de detenţie FOTO Adevărul.ro
Pentru exploatare sexuală, acuzata are de executat ăase ani de detenţie FOTO Adevărul.ro

O proxenetă, care trafica persoane pentru practirea prostituţiei în Germania şi Grecia, a fost prinsă după zece ani de la comiterea infracţiunilor

O femeie de 48 de ani, din comuna Pângăraţi, judeţul Neamţ, a ajuns după gratii la aproape un deceniu după ce a exploatat sexual mai multe tinere, inclusiv minore, în două ţări europene. Era condamnată la 6 ani de detenţie, dar nu a mai putut fi găsită pentru a fi încarcerată. Recent, a fost depistată în Germania, după ce fusese dată în urmărire internaţională. 

„În baza informaţiilor transmise de poliţiştii Serviciului de

Investigaţii Criminale Neamţ, autorităţile germane au pus în

executare două mandate de executare a pedepsei închisorii,

emise pe numele a două persoane - cetăţeni români, un bărbat de 47, din judeţul Iaşi şi o femeie de 48 de ani, din Pângăraţi, judeţul Neamţ, urmăriţi la nivel naţional şi internaţional“, a transmis Poliţia Neamţ. 

Cei în cauză fuseseră condamnaţi de Tribunalul Iaşi la pedepse privative de libertate de 8 ani, 6 luni şi 20 zile, respectiv 6 ani de detenţie. Anchetatorii au mai comunicat că fuseseră cercetaţi în două cauze penale distincte, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi minori. 

Datele de anchetă arată că, în perioada 2011-2013, femeia din Neamţ, în mod repetat, a exploatat, prin constrîngere fizică şi psihică, profitând de starea de vulnerabilitate, mai multe persoane vătămate minore şi majore, să practice prostituţia pentru a obţine foloase patrimoniale. Apoi, în perioada 2014 - 2015, condamnatul din Iaşi, îmtreună cu o altă persoană, a racolat trei femei, pe care le-a transportat în Grecia şi Germania, unde le-a obligat să practice prostituţia. 

După emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, cei în cauză au fost daţi în urmărire naţională şi internaţională întrucât se sustrăgeau executării sentinţei şi au fost localizaţi pe teritoriul

Germaniei. Pe 31 iulie 2021, femeia din Neamţ a fost extrădată şi încarcerată la Penitenciarul Rahova, în vederea executării pedepsei. În cazul bărbatului din Iaşi, procedurile de repatriere sunt în derulare.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Violată de tată, a fugit de acasă şi a abandonat şcoala. Celeilalte fiice bărbatul îi oferea bani pentru partide de sex

Deputatul Bulai şi educaţia sexuală: „Să ştie ce e menstruaţia şi sperma“. Ce i-a răspuns Rona Hartner

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite