O postare pe Facebook a Jandarmeriei Române a stârnit controverse: „Aşa arată o familie tradiţională din cadrul M.A.I.“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Jandarmeria Română / Facebook
FOTO Jandarmeria Română / Facebook

Jandarmeria Română a postat pe pagină oficială de Facebook imaginea unei familii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu mesajul „Aşa arată familia tradiţională din cadrul M.A.I”.

Postarea a atras numeroase comentarii critice din cauza folosirii termenului de „familie tradiţională”.

„Ovidiu, subofiţer în cadrul Jandarmeriei şi soţia să Irina, agent principal de Poliţie, şi-au petrecut Crăciunul în familie, spre marea bucurie a copiilor lor: Ştefan, Dimitrie şi Ecaterina. Jandarmeria Română urează un călduros ,,La mulţi ani" băieţelului lor dar şi tuturor celor care îi poartă numele Sfântului Ştefan”, este mesajul publicat miercuri de Jandarmeria Română.

Într-un mesaj publicat la postarea care a atras comentarii acide, Jandarmeria Română a precizat că „postarea nu a intenţionat să vexeze nicio categorie, indiferent de opţiune, folosirea adjectivului tradiţională este o opţiune lexicală, fără nicio altă conotaţie“. 

Câteva dintre mesajele critice:

** „Aşteptăm şi fotografii cu familiile monoparentale, cele fără copii, formate din bunici si nepoţi sau din fraţi mai mari şi mai mici şi de asemenea şi cele cu părinţi de acelaşi sex. Vă asigur că există toate în cadrul MAI, deşi mă îndoiesc că a avut cineva curajul să îşi declare orientarea sau să trăiască liber într-un mediu aşa de îngust la minte ca al ministerului dvs.“

** „Pentru o instituţie care trebuie să fie echidistantă, această postare este extrem..nefirească :). De-acum, la toate Pride-urile la care o să vă întâlnesc, o să stau să mă gândesc cum ne urăşte pe noi, cei netradiţionali, jandarmeria română“

**  „Absolut ruşinoasă alegerea de a discrimina familiile monoparentale sau formate din părinţi de acelaşi sex“

**  „Pe bune? Deci familiile monoparentale...nu sunt tradiţionale? cu ei ce faceţi? îi puneţi la zid şi îi împuşcaţi?“

   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite