Minivacanța de 1 mai-Paște, cu amenzi de peste jumătate de milion de lei. Sancțiunile au curs la Iași

0
Publicat:

Minivacanța de 1 Mai-Paște nu a fost una fericită pentru toată lumea. În cele șase zile pe care foarte mulți români le-au avut libere, polițiștii ieșeni au organizat mai multe acțiuni și au aplicat sute de amenzi.

Autospecială de Poliție SURSĂ Arhiva Adevărul
Autospecială de Poliție SURSĂ Arhiva Adevărul

Totodată, foarte mulți șoferi au devenit pietoni după această minivacanță, oamenii legii suspendând peste o sută de permise de conducere.

Sancțiuni uriașe pentru ieșeni în minivacanță

Minivacanța de 1 Mai - Paște a fost una încărcată pentru polițiștii ieșeni, care au împărțit sute de sancțiuni în rândul cetățenilor.

Astfel, în perioada 1 - 6 mai 2024, chiar dacă nu au fost înregistrate incidente majore în ceea ce privește ordinea și siguranța publică, oamenii legii au fost nevoiți să intervină la foarte multe evenimente sesizate prin apel la numărul unic pentru situații de urgență, 112. 

Poliția Județului Iași a acționat în perioada minivacanței de 1-6 mai, astfel încât nu au fost înregistrate incidente majore în ceea ce privește ordinea și siguranța publică a comunităților. În perioada menționată, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 550 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. Astfel, au fost organizate acţiuni şi s-a intervenit la 585 de evenimente, dintre care 543 au fost sesizate prin 112. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii ieșeni au aplicat 1.490 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 650.000 lei, majoritatea pe linie de ordine publică și rutieră”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Peste o sută de șoferi au devenit pietoni

Nici șoferii nu au scăpat de acțiunile organizate de polițiștii ieșeni. Astfel, oamenii legii au reținut peste o sută de permise de conducere și au retras alte zeci de certificate de înmatriculare.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene. Astfel, în această minivacanță, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 121 de permise de conducere și au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare”, au adăugat reprezentanții IPJ Iași.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite