Ministrul Sănătăţii: Incendii precum cele de la Institutul Matei Balş sau de la spitalul din Piatra Neamţ se pot repeta în alte unităţi medicale

0
0
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, consideră că este „o presupunere educată” aceea că incendii precum cele care s-au produs la Institutul Naţional Matei Balş sau la spitalul din Piatra Neamţ se pot repeta în alte unităţi medicale. „Avem nevoie de spitale nu noi. Nu există soluţie magică sa transformi o clădire veche in una nouă”, susţine ministrul.

„Vom construi spitale noi. Nu există soluţie magică pentru a transforma o clădire veche într-o clădire nouă. Este mult mai costisitor durează mai mult şi este mai prost. Avem nevoie de spitale noi”, a afirmat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă seară.

El a adăugat că incidente precum cele de la Institutul Matei Balş sau Spitalul din Piatra Neamţ se pot repeta, de aceea este nevoie de măsuri urgente.

„În momentul acesta, e o presupunere educată, dacă vreţi, că ceea ce s-a întâmplat la Matei Balş şi ceea ce s-a întâmplat la Piatra  Neamţ nu poate fi exclus în alte spitale din ţară. Ăsta este şi motivul pentru care am cerut un raport până marţi şi ăsta este şi motivul pentru care avem nevoie să acţionăm acum”, a menţionat Voiculescu.

Acesta a adăugat că riscul este unul crescut din cauza folosirii unor cantităţi mari de oxigen .care este tratamentul pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARSCoV-2.

„Ce vă pot spune este că trebuie să luăm toate măsurile pentru ca astfel de tragedii să nu se întâmple din nou. Ce  vă pot spune de asemenea este că avem un risc crescut din cauza folosirii oxigenului care nu este opţională, este tratamentul pentru pacienţii COVID”, a explicat ministrul.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite