Ministrul Fondurilor Europene s-a dus în Piața Obor să ia pulsul prețurilor și a plecat satisfăcut. ”Ar fi bine dacă s-ar putea trăi doar cu ceapă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a postat sâmbătă, pe Facebook, cât costă legumele în Piața Obor din București.

Roșiile costă 25 lei/kg în Piața Obor FOTO: facebook/Adrian Câciu
Roșiile costă 25 lei/kg în Piața Obor FOTO: facebook/Adrian Câciu

Ministrul Câciu a comparat prețurile de la tarabe cu cele din ultimii ani.

"Prețuri astăzi, Piata Obor. Aș întreba (nu că nu aș cunoaște răspunsul dar mă gândesc că unii dintre cei cărora mă adresez ar putea ieși din ipocrizia apocalipsei) cât era prețul în 2020, în 2021, în 2022 sau în 2023.", a scris Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul spune că prețuirile sunt mai bune chiar și ca în anul 2021.

"Vă ajut cu 2021, ceapa era 2 lei in aprilie, roșiile 30 de lei. A, să nu uit, astăzi, Obor, roșiile românești, 25 lei kilogramul (nu 60 de lei). Asta nu înseamnă că nu trebuie crescute în continuare veniturile romanilor. Înseamnă că prețurile s-au stabilizat la multe dintre produsele de bază. Vă invit la Piața Obor, la fel cum vă invit în toate piețele agroalimentare. Sâmbătă frumoasă!", a mai transmis ministrul.

Dar carnea care aproape s-a dublat? 

Postarea a strâns mai multe comentarii de la urmăritorii paginii.

Ar fi bine dacă s-ar putea trăi doar cu ceapă, fie ea 1,5 lei sau 2 lei. O familie cu copii are nevoie de produse care nu se găsesc doar în Piața Obor și care s-au scumpit cu 30-50%”, este un comentariu la postarea ministrului.

Vin sărbătorile de Pasti… carnea de miel in magazine 55-70 lei/kg (cu os)”, a spus altcineva. 

”Vă invit sa vizitati și alte piețe: de ex.: Piata Norilor (S4)… veți fi surprins să vedeti ce preturi sunt… mai mari ca la supermarket… atât la legume, cât si la carne…”

”Numa asta vezi mă? Dar carnea care aproape s-a dublat? Dar laptele care e dublu de la 5 la 10 lei ? Dar untul că e și 16-18 lei de la 6 lei? Dar gazele, lumina? Apa menajera care s-a făcut cât China? Dar sucurile și apele minerale la care le-ai mai băgat tu și taxa de smecher și a ajuns o cola 12 lei când pe timpul lui Dragnea luai 2 cu 7 lei? Dar benzina, motorina? Mama voastră de hoți nenorociți, astea nu le vedeți? Când pe timpul lui Dragnea te duceai în market cu 200-300 de lei și ieșeai cu căruciorul plin și acum cu 200-300 lei le pui într-o sacoșă tu vii acum și spui la pwlime că pe vremea găștii voastre o duc bine????”, i-au reproșat ministrului oamenii .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite