Ministerul Sănătăţii va primi luni rezultatele controlului de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. În acest caz a fost constituit dosar penal pentru fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MS primeşte luni raportul privind controlul demarat la Târgu Jiu FOTO Adevărul
MS primeşte luni raportul privind controlul demarat la Târgu Jiu FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii va primi luni rezultatele anchetei de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu, unde au fost depistate sute de buletine de analize HIV/SIDA falsificate. Joi, reprezentanţii ministerului, dar şi cei ai autorităţilor locale au demarat un control în spital.

„Am trimis Inspecţia Sanitară de Stat, o parte din Corpul de Control, am solicitat şi reprezentanţi ai judeţului. Au început deja activitatea de control, aştept luni raportul, astăzi am vorbit la telefon şi cu preşdintele Consiliului Judeţean, în funcţie de rezultate vom şti ce avem de făcut în continuare”, a explicat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Acesta a adăugat că instituţia pe care o conduce nu poate interveni în managementul SJU Târgu Jiu.

De asemenea, şeful de la Sănătate a precizat că şeful laboratorului din spital ar fi trimis o scrisoare la sediul Ministerului Sănătăţii.

În cazul în care se dovedeşte că s-au eliberat buletine de analize falsificate, cele 550 de persoane care au primit buletine de analize falsificate vor fi chemate pentru a reface analizele.

De asemenea, Eugen Nicolăescu a solicitat de urgenţă DSP Gorj să sigileze toate documentele probatorii în vederea efectuării controlului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Gorj, Romina Dochian, a anunţat joi că în acest caz a fost constituit dosar penal pentru fals şi uz de fals.

Potrivit directorului unităţii sanitare, Claudia Manu, analizele au fost semnate de un singur medic, pe numele căruia a fost făcută plângere penală. Acesta este, de fapt, şeful laboratorului, căruia i se va desface contractul de muncă de îndată ce va reveni din concediul medical.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Medici urmăriţi penal. 22 de persoane au fost arestate pentru 29 de zile

Mai multe cabinete ale unor medici de familie, medici specialişti şi două laboratoare de analize din Capitală au fost percheziţionate astăzi de procurori pentru decontarea de analize fictive. Prejudiciul creat se ridică la 500.000 de euro. 26 de persoane au fost reţinute în acest caz.

Dosarul analizelor fictive. Limbaj codificat al inculpaţilor: „bomboane“, „burţi“, „bilete extra“ de trimitere cumpărate „la kilogram“

Medicii inculpaţi în dosarul decontărilor ilegale de analize trimiteau zilnic zeci de bilete falsificate.În descrierea modului de operare al reţelei, procurorii menţionează  în referatul cu propunere de arestare preventivă a  celor 36 de persoane reţinute că biletele erau denumite codificat de inculpaţi „bilete extra“, „bomboane“ sau „burţi“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite