Număr mare de apeluri la Salvamont în ultimele 24 de ore. 54 de persoane au fost salvate

0
Publicat:

Salvamont România a primit, în ultimele 24 de ore, 41 de apeluri prin care se solicita intervenția salvamontiștilor, un număr „îngrijorător de mare”. Au fost salvate 54 de persoane, dintre care 14 au fost transportate la spital.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 41 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au arătat, duminică, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

Potrivit postării, apelurile au fost: opt pentru Salvamont Neamţ, câte patru pentru Salvamont Prahova, Salvamont Buşteni, și Salvamont Argeş, câte trei apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi pentru Salvamont Maramureş, câte două pentru Salvamont Borşa, Salvamont Bihor, Salvamont Sinaia şi Salvamont Zărneşti, precum şi câte un apel pentru Salvamont Prahova, Salvamont Gorj, Salvamont Harghita, Salvamont Alba, Salvamont Cluj, Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Vâlcea şi Salvamont Brezoi, Salvamont Dâmboviţa, Gorj, Harghita.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 54 de persoane, dintre acestea 11 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 3 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate la spital. S-au primit şi 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, mai menționează sursa citată.

Salvamont România recomandă oamenilor să fie prudenți și responsabili pe munte și amintesc că august este luna responsabilităţii pe munte, deoarece se înregistrează cele mai multe şi mai grave accidente montane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite