Ministerul Sănătății fusese sesizat în legătură cu azilele groazei

0
Publicat:

Centrul pentru Resurse Juridice a publicat un document care arată că în luna ianuarie anul acesta Ministerul Sănătății a răspuns unei sesizări referitoare la situația din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, unul dintre azilele groazei din Voluntari, Ilfov. 

sesizare crj jfif

Sesizarea însoțită de un raport de monitorizare a fost trimisă de CRJ. 

”A fost dispusă analiza și verificarea aspectelor sesizate în adresa dvs.”, este răspunsul dat de Ministerul Sănătății. 

De la începutul scandalului referitor la azilele groazei din Voluntari, în care zeci de bătrâni erau bătuți, umiliți și înfometați, autoritățile s-au derobat rând pe rând de responsabilități. 

În urmă cu trei zile, după demisia șefului Direcției de Sănătate Publică Ilfov, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că DSP Ilfov a constatat „abateri minore” în urma controalelor la aceste azile, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, el adăugând că Ministerul Sănătății „nu are o responsabilitate directă” în acest caz, din punct de vedere instituțional.

Întrebat de jurnaliști „cât de minore” au fost aceste abateri, Rafila a arătat că „nu am alte comentarii, noi avem niște rapoarte de control din partea inspectorilor DSP Ilfov. Faptul că un angajat nu avea absolvit cursul de noțiuni de igienă sau că cearșafurile murdare erau depozitate într-un mod necorespunzător nu cred că au direct legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo”.

La rîndul lui, Gabriel Diaconu, consilierul Ministrului Sănătății, a declarat că: „Ministerul Sănătății are zero competență în centrele rezidențiale. Ministerul Sănătății intervine doar în situația în care este nevoie de asistență medicală, cum a fost nevoie în acest caz”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite