Mezeluri pentru copii, retrase de urgenţă de pe piaţa din Europa, inclusiv din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mezeluri

Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunţat că retrage două tipuri de mezeluri Reinert Bärchen Mortadella şi Reinert Bärchen pentru că ar putea fi contaminate de cantităţi mici de praf de metal.

Este vorba de produsele Reinert Bärchen-Wurst, cu termen de valabilitate 07/05/2021, şi Reinert Bärchen poultry sausage (Geflügel-Wurst), cu termen de valabilitate 07/01/2021.

Şi Germania a anunţat retragerea acestor produse, motivând aceleaşi defecţiuni tehnice.

Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunţat că retragerea produselor este din cauză că au fost găsite defecte în cursul unor controale extinse de calitate, arată realitatea.net. Nu se poate exclude faptul că mici cantităţi de praf de metal au pătruns pe produse din cauza unui defect al utilajelor folosite în procesul de fabricare.

Totuşi, TFB a decis preventiv ca, în cadrul unei retrageri publice, să retragă din comerţ produse posibil afectate şi să dea consumatorilor posibilitatea unui schimb. 

Consumatorii pot returna produsele afectate în magazine cu restituirea preţului de cumpărare, chiar şi fără a prezenta chitanţa/bonul la casă, precizează compania germană. 

În Versmold, Germania, în cadrul unor controale de calitate extinse au fost constatate defecte de calitate la unele pachete ale mărcii Reinert Bärchen. Astfel, nu se poate exclude faptul că, datorită unei defecţiuni la maşini, au ajuns pe produse cantităţi foarte mici de praf de metal. Datorită acestora, conform unei verificări şi a unei evaluări a unor experţi independenţi, nu există niciun pericol pentru sănătate.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite