METEO Cum va fi vremea în primul weekend din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest weekend vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării FOTO Adevărul
În acest weekend vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării FOTO Adevărul

În primul weekend din 2015 vremea va începe să se încălzească, maximele urcând în unele zone până la 5 grade. Specialiştii au anunţat că minimele nu vor coborî mai mult de -11 grade. Duminică sunt aşteptate ninsori, în special în vestul, centrul şi nordul ţării.

Sâmbătă temperaturile vor creşte uşor în aproape toată ţara, astfel că vremea va deveni în general normală din punct de vedere termic. Maximele vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 5 grade, iar cele minime se vor încadra între -11 şi -1 grad. 

Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, îndeosebi în prima parte a intervalului, în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii mai restrânse în sud-est. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, Transilvania şi zonele munte şi mixte în restul teritoriului, favorizând local apariţia poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în sudul Olteniei.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, dar numai trecător vor fi condiţii de fulguială. Dimineaţa se vor înregistra în jur de -8 grade, iar maxima zilei se va încadra în jurul valorii de zero grade.

Duminică va ninge în vest, centru şi nord şi pe arii restrânse în restul ţării. În prima parte a zilei vor mai fi şi lapoviţe şi ploi în vestul şi în sudul ţării ce mai pot favoriza depunerea de polei. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, iar viteze mai mari va avea în sud-vest şi la munte. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 si 0 grade în nord şi în depresiuni şi 5 grade în Drobeta Turnu Severin.

În Capitală se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Minima se va încadra în jurul valorii de -7...-5 grade dimineaţa, în timp ce la prânz maxima zilei va urca până la 1 grad.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Prognoza pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion şi la începutul anului următor

În zilele de 30 şi 31 decembrie, dar şi în prima zi a anului 2015 vremea va fi foarte rece, chiar geroasă în cea mai mare parte a regiunilor, fiind anunţate valori termice chiar şi de -20 de grade. De asemenea, specialiştii au anunţat că după data de 2 ianuarie se va încălzi, însă sunt aşteptate aproape zilnic precipitaţii.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite