Medicamentele de evitat când te urci la volan: pot duce la rezultate pozitive la testul antidrog. Lista întocmită de medici

0
Publicat:

O serie de medicamente  pot afecta capacitatea de a conduce mașina, iar multe pot duce la un rezultat pozitiv la testul antidrog.

Șoferii trebuie să știe ce medicamente au voie când conduc FOTO: arhivă
Șoferii trebuie să știe ce medicamente au voie când conduc FOTO: arhivă

Cu rețetă sau fără, multe medicamente pot fi cumpărate de șoferi ușor, iar ei ajung să se confrunte cu situația în care ies pozitiv la testul antidrog.

Doctorii de la Spitalul CFR Timișoara au realizat o lista cu medicamentele ce trebuie evitate atunci când ne urcăm la volan.

”ATENȚIE: testul antidrog rapid din salivă NU este influențat, de exemplu, de consumul de: apă, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pastă de dinți, apă de gură, guma de mestecat. Mai jos, vă enumerăm principalele clase de medicamente care vă pot influența negativ reflexele.

Dacă vă aflați sub tratament cu astfel de medicamente: NU întrerupeți tratamentul decât la recomandarea medicului;

Folosiți metode de deplasare alternative (familie, prieteni, taxi, transport în comun);

Informați medicul dacă serviciul dumneavoastră presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele”, explică Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, potrivit  opiniatimisoarei.

image
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite