Jurnalismul de presă scrisă – cea mai rea meserie din lume, în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalimul de presă scrisă, o meserie de evitat, potrivit unu studiu american
Jurnalimul de presă scrisă, o meserie de evitat, potrivit unu studiu american

Stresul, veniturile salariale şi mediul de lucru fac ca jursnalismul de presă scrisă să fie cea mai rea meserie din lume, în anul 2016, porivit unui clasament realizat de un site american specializat în resurse umane. A doua cea mai rea meserie este acea de tăietor de lemne.

Jurnaliştii din presa scrisă au ocupat pentru al treilea an consecutiv primul loc în Topul 10 al celor mai rele meserii din lume, potrivit unui clasament realizat de site-ul american Careercast.com, potrivit 20minutes.fr.

Care au fost criteriile

Criteriile principale în tocmirea clasamentului au fost stresul, veniturile salariale, mediul de lucru şi perspectivele de evoluţie profesională.

Astfel, site-ul Careercast.com au analizat salariul mediu al jurnaliştilor americani din presa scrisă şi perspectivele de creştere a acestuia, dar şi stresul generat de această profesie. În privinţa stresului, autorii studiului au avut în vedere 11 factori ce au inclus aspecte diverse, precum respectarea termenelor-limită, deplasări în interes profesional şi relaţia cu publicul.

Pe locul următor în acest clasament se află meseria de tăietor de lemne. 

O altă meserie din industria mass-media, cea de animator radio, ocupă poziţia a treia.

Pe locurile următoare în Topul 10 al celor mai rele meserii din lume s-au clasat profesiile: DJ, specialist în recrutarea militarilor, agent de deratizare, vânzător, agent de publicitate, şofer de taxi şi pompier.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite