Judeţ cu judeţ: Un tânăr de 21 de ani din satul Poiana-Vorona, judeţul Botoşani, este cercetat penal pentru seducţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pescador bulgăresc a fost prins la braconaj lângă Mangalia. O elevă în clasa a VII-a, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, a vrut să se arunce de pe Casa Tineretului din Giurgiu. Zece agenţii de turism din Satu Mare au semnat un contract cu un operator aerian turc care va asigura în această vară 14 curse Satu Mare – Antalya.

ALBA. 170 de persoane vor fi concediate în această lună. Este vorba despre angajaţi de la patru primării şi de la Spitalul Ocna Mureş, care a fost desfiinţat. Judeţul are una dintre cele mai mari rate ale şomajului: 8.49%.

ARAD. Un pacient de 76 de ani internat la Spitalul Municipal Arad a fost găsit spânzurat, marţi seară, într-o toaletă a unităţii sanitare. Potrivit medicilor, bătrânul nu suferea de vreo boală incurabilă şi urma să fie externat ieri.

ARGEŞ. Dacia va opri producţia între 22 aprilie şi 2 mai, din cauza problemelor cu aprovizionarea de piese. Ultima oprire a producţiei a avut loc în octombrie 2008, pe fondul crizei economice.

BACĂU. Conducerea Spitalului Judeţean  a decis să nu se mai facă internări decât în limita sumelor decontate de Casa de Sănătate. În martie, dintre cele 4.791 de internări au fost plătite doar 2.975.

BIHOR. Andrei Florian Vida (23 de ani) a fost arestat preventiv, ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru că, în timp ce conducea beat, a provocat un accident soldat cu o vitimă.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. 470 de şomeri din Transilvania de Nord vor urma, la Bistriţa, cursuri de pregătire în domeniul turismului. Programul va dura până în luna decembrie şi are un buget de 1,68 de milioane de euro.

BOTOŞANI. Un tânăr de 21 de ani din satul Poiana-Vorona este cercetat penal pentru seducţie. Părinţii unei fete de 17 ani l-au reclamat că a lăsat-o gravidă şi a refuzat să o ia de nevastă. Este prima reclamaţie de acest fel din Botoşani.

BRAŞOV. Elevi de clasa a III-a au modelat în lut ieri şi au creat vase pe care apoi le-au pictat, în cadrul programului „Iepuraşul la muzeu". Astăzi, copiii de la Şcoala Generală Nr. 6 din Braşov vor încondeia ouă. Toate obiectele făcute la atelierele meşteşugăreşti vor fi expuse mâine la „Târgul de primăvară", organizat la şcoală.

BRĂILA. Aproape 100 de persoane au protestat în sediul Administraţiei  Cimitirelor, după ce Primăria Brăila a decis să majoreze cu 30 % taxa de concesionare a locurilor de veci.

BUZĂU.
Comuna Săgeata a rămas fără buget, întrucât consilierii nu reuşesc să se pună de acord ce fac cu banii. Primăriţa Adina Bădescu vrea să plătească însoţitorii persoanelor cu handicap, iar consilierii vor să dea bani pentru biserică.

CARAŞ-SEVERIN. „Pistolarul" din Rusca Teregova a fost condamnat la patru ani de închisoare. În decembrie 2010, Teodor Pascu (58 de ani) şi-a împuşcat în cap partenerul de pahar, care însă a scăpat cu viaţă. Pascu a făcut recurs.

CĂLĂRAŞI. Poliţiştii au căutat traficanţii de tutun şi alcool la Călăraşi, Dragoş-Vodă, Dragalina, Vâlcelele. Oamenii legii au ridicat din locuinţele percheziţionate tutun neprelucrat, 580 de pachete de  ţigări şi 100 de litri de alcool.

CLUJ. Viitoarea Sală Polivalentă din Cluj-Napoca va avea pe acoperiş panouri solare pentru încălzirea apei şi un sistem de colectare a apei de ploaie. Investiţia este de 50 de milioane de lei. Sala va fi gata peste doi ani şi jumătate.

CONSTANŢA. Un pescador bulgăresc a fost prins la braconaj lângă Mangalia. Poliţiştii de frontieră au găsit calcani în plasele pescarilor, iar cei zece bulgari de la bord au fost duşi la poliţie.

COVASNA. Consiliul Judeţean va investi aproape 120.000 de lei pentru construirea unor turnuri care să marcheze limitele judeţului. Acestea vor fi asemănătoare cu turnurile bisericilor fortificate.

DÂMBOVIŢA. O fetiţă de 8 ani, din localitatea Gura Şuţii, a ajuns în comă la spital, după ce un şofer care circula foarte aproape de marginea drumului a lovit-o în cap cu oglinda autoutilitarei. Din cauza leziunilor foarte grave, copila a fost transportată la Spitalul „Bagdasar-Arseni" din Capitală. Şoferul de 23 de ani este cercetat penal.

DOLJ. Ion Gruia, director la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, poliţist în retragere, şi-a împuşcat soţia şi fiica, apoi s-a sinucis. Ruxandra Gruia (24 de ani) se află în stare gravă la Spitalul Judeţean, iar mama ei, Carmen, a murit.

GALAŢI. Societatea comercială publică Apaterm SA Galaţi a pierdut licenţa de furnizare a agentului termic, din cauza pierderilor foarte mari din reţea. Locuitorii din oraşul Galaţi ar putea rămâne fără apă caldă.

GIURGIU. O elevă în clasa a VII-a, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, a vrut să se arunce, marţi seară, de pe Casa Tineretului din Giurgiu. Adolescenta a fost convinsă de un amic să coboare.

GORJ. Universitatea „Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu a lansat un proiect în ţară prin care se doreşte găsirea cauzelor care au dus la scăderea nivelului de trai. Concluziile studenţilor vor fi trimise la Guvern.

HARGHITA. Singurul judeţ din Ardeal care nu a semnat contractul pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă cu bani europeni este Harghita. Investiţia ar fi fost de 75 de milioane de euro.

HUNEDOARA. După patru zile de grevă, cei aproape 500 de angajaţi de la ChimSports Orăştie au revenit ieri la lucru. Conducerea societăţii a hotărât să acorde o creştere salarială de 100 de lei fiecărui angajat.

IALOMIŢA. Deţinuţii de la Slobozia vor să înveţe limbi străine, deşi mulţi dintre ei sunt analfabeţi. Până în prezent, însă niciun profesor nu s-a arătat interesat să predea în închisoare.

IAŞI. Un tâlhar a fugit de sub escorta Poliţiei în faţa Judecătoriei Iaşi, cu cătuşele pe mâini, înainte de a fi urcat în duba Penitenciarului. După câţiva zeci de metri s-a intersectat însă cu o maşină a Poliţiei şi a fost prins.

ILFOV. 38 de persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost descoperite că munceau „la negru". Controalele au fost făcute la trei societăţi comerciale din judeţ.

MARAMUREŞ. Episcopul greco-catolic al Maramureşului, PS Ioan Şişeştean (74 de ani), a murit marţi seară în urma unui stop cardio-respirator. Corpul neînsufleţit al înaltului prelat a fost depus la Catedrala „Sfânta Maria" din Baia Mare.

MEHEDINŢI. Autorităţile judeţene au fost somate de ministrul Mediului să ţină sub control concentraţia de praf din atmos­feră, mai ales la termocentrala din Halânga. În acest an au fost înregistrate şase depăşiri ale nivelului admis.

MUREŞ. Sighişoara a obţinut locul 2 în finala oraşelor propuse pentru „Premiul Europei" acordat de Consiliul Europei. Aceasta este cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi o municipalitate pentru contribuţia la cooperarea europeană. Competiţia a fost câştigată de oraşele Landerneau (Franţa) şi Hunfeld (Germania), care au candidat împreună.

NEAMŢ. Şcolile din localităţile Bicazu Ardelean, Răuceşti şi Ştefan cel Mare vor primi finanţare nerambursabilă pentru a-i învaţa pe elevi cum să protejeze mediul. Cele trei unităţi de învăţământ vor primi peste 500.000 de lei.

OLT. Mieii ciobanilor olteni, în ţinutul zeilor. Aproape 5.000 de animale vor fi trimise în Grecia, printr-un centru de colectare deschis de un cetăţean elen. Locuitorii din Slatina pot cumpăra miei de pe internet sau din cele şase târguri.

PRAHOVA. Circulaţia pe DN1 va fi întreruptă în zilele de 14, 15, 19 şi 20 aprilie, între orele 1.00 şi 4.00, în zona localităţii Bărcăneşti. Motivul: au loc lucrări la Autostrada Bucureşti - Braşov, secţiunea 2, Moara Vlăsiei - Ploieşti.

SATU MARE. Zece agenţii de turism din Satu Mare au semnat un contract cu un operator aerian turc care va asigura în această vară 14 curse Satu Mare - Antalya. Primul zbor va avea loc la 13 iunie, iar ultimul la 26 septembrie.

SĂLAJ. Codaşi la capitolul muncă. Cu 41.900 de angajaţi, judeţul se află pe penultimul loc în ierarhia judeţelor la numărul de salariaţi. Sălajul este „depăşit" doar de judeţul Giurgiu, unde lucrează 32.100 de persoane.

SIBIU. Recordul la licitaţiile pentru tronsoanele de autostradă este de 7,3 milioane de euro pe kilometru, pentru zona Orăştie - Sibiu, pe coridorul IV Paneuropean. Tronsonul are o lungime de 82 de kilometri.

SUCEAVA. Reabilitarea străzilor din Suceava va începe abia după Paşte, din cauza vremii nefavorabile. Este a doua oară în ultimele trei săptămâni când lucrările sunt amânate. Drumurile au fost distruse în urma lucrărilor la canalizare.

TELEORMAN. Poliţia Locală funcţionează doar pe hârtie, la trei luni de la înfiinţare. Primăria Alexandria nu are bani pentru şcolarizarea agenţilor. Un singur curs costă 5.000 de lei de persoană.

TIMIŞ. Peste 150 de poliţişti au descins ieri într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din Timişoara. Au fost date amenzi de 120.000 de lei pentru combaterea evaziunii fiscale.

TULCEA. Tradiţii de Paşte în Dobrogea. La Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Tulcea a fost deschisă ieri o expoziţie de costume tradiţionale, ouă încondeiate şi ştergare tradiţionale. Intrarea costă între 3 şi 6 lei.

VASLUI. Specialiştii Centrului de primire a copiilor abuzaţi din Bârlad au avut de tratat, în ultimele trei luni, 34 de cazuri de copii abuzaţi fizic sau psihic. 18 dintre ei au fost retrași din familii.

VÂLCEA
. Anchetatorii au stabilit că personalul medical de la Ambulanţa Bălceşti este nevinovat în cazul bărbatului care a murit în faţa spitalului. Cadrele medicale au pierdut 40 de minute pentru a preda o pacientă la Maternitatea din Drăgăşani, care avea porţile închise.

VRANCEA. Şeful Direcţiei Finanţelor Publice şi-a plătit în avans sporurile salariale câştigate în instanţă, în timp ce angajaţii instituţiei vor lua banii peste trei ani. Potrivit declaraţiei de avere, Ion Ghionea a încasat 80.195 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite