Joburile în care românii iau mii de euro, dar nu fac nimic. „Când ne plictisim de atâta joacă ieșim și noi la o berică”

0
Publicat:

Într-o țară în care prețurile cresc de la o zi la alta, iar salariile bat de regulă pasul pe loc, există și oameni care sunt plătiți ca să nu facă absolut nimic. Sau aproape nimic, dar oricum pe salarii la care alții nici nu îndrăznesc să viseze.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Milioane de români au plecat în străinătate pentru că nu mai puteau trăi din salariile de mizerie, iar România continuă să fie printre țările cu cele mai mici salarii din Europa. În plus, impozitarea pe salariu este extrem de agresivă în România, ceea ce face ca veniturile oricum mici să fie insuficiente după ce românul obișnuit își plătește dările către stat. Asta îi face pe mulți să nu mai facă față cheltuielilor, mai ales că prețurile cresc de la o zi la alta.

Există totuși unele locuri de muncă plătite bine și în România, dar de regulă sunt joburi unde se muncește mult și care implică o înaltă calificare. Însă aceasta nu este neapărat o regulă, pentru că există și locuri de muncă unde oamenii primesc salarii generoase, dar depun eforturi mari, așa cum se întâmplă în cazul muncitorilor de pe șantier.

În sfârșit, există o a treia categorie, cea a angajaților care nu fac nimic, dar sunt plătiți poate mai bine decât un IT-ist sau un inginer ori un medic. Contrar opiniei că acestea ar reprezenta o excepție, există destule persoane care venituri mari, asa chiar dacă muncesc puțin sau chiar deloc. Iar aici nu intră neapărat doar politicienii și protejații lor.

Un astfel de angajat care susține chiar el că nu face nimic pentru a câștiga un salariu mult peste medie, s-a lăudat pe o rețea socializare, sub protecția anonimatului, cu situația lui.

„N-am să vă dau numele meu, poate sunt paranoic, dar nu vreau să afle cumva șefii mei. Ce vă pot spune este că am un job minunat, în tehnologie. Nu fac nimic, dar câștig suficient ca să nu am nicio grijă. Iau 2.500 de euro, e drept că în moneda națională, dar sunt plătit să nu fac nimic. Toată ziua mă joc cu colegul, iar când nu mai putem și ne plictisim de atâta joacă ieșim la o cafea sau la o berică. Mai ales vara”, a scris el.

Între invidie și respect

Internauții au fost curioși să afle cu ce se ocupă acesta, iar unii dintre ei și-au exprimat chiar neîncrederea că cineva ar putea fi plătit atât de bine ca să nu facă nimic. „Dar cu ce te ocupi, boss?”, l-a întrebat cineva. „Se laudă ca să le facă în ciudă celor care muncesc, dar parcă văd că ăia 2.500 de euro sunt, de fapt, 2.500 de lei”, l-a atacat altul.

Au existat și voci care l-au susținut pe autorul postării. „Românul e invidios, mulți pe aici merg după principiul să moară și capra vecinului. Adică, dacă eu sunt sărac și mă înșală soția, iar copiii nu mă ascultă, de ce să nu fie și celălalt ca mine sau mai rău?”, a punctat altcineva,

„Și eu sunt într-o situație asemnătoare. Nu fac nimic, câteodată mă mai uit peste niște coduri, îi verific pe alții, dar trec zile fără să mă stresez și câștig încă și mai bine decât colegu`. Nu știu cu ce se ocupă el, dar eu sunt IT-ist, așa cum cred că v-ați dat seama. Și nu e vina mea că sunt șef și că asta trebuie să fac doar, să-i verific pe alții, am muncit ani grei până să ajung aici. Iar cine crede că sunt singurul sau că doar noi doi câștigăm așa ușor banii, se înșală. Unii sunt membrii prin consilii de administratie la companii de stat sau doar cărători de serviete și câștigă nu mii, ci poate zeci de mii de euro”, a spus altcineva.

Nu șțiu de ce vă mirați așa”

„Parcă mă recunosc în postarea asta. Atâta că eu nu ies la bere de la muncă, mă duc acasă sau caut altele de făcut”, a dezvăluit altul.

„Nu știu de ce vă mirați așa. Unii chiar trăiți cu impresia că trebuie să te spetești până cazi lat pentru un ban în secolul XXI, în era tehnologiei. Ei bine, nu e așa, e o viziune limitată. Munca mea e chiar drăguță: le spun altora ce să facă cu banii, iar ei îmi dau o parte generoasă. Sigur că pentru asta trebuie să fiu la curent cu piața, dar de muncit nu muncesc nici cât să-mi spăl ceașca de cafea la birou”, a intervenit altcineva.

„Vărul meu e medic și face gărzi noaptea. Doarme mai mult și mai bine ca mine, se trezește odihnit, abia dacă o dată la câteva ture are un pacient. Acum, nu zic că toți medicii or fi la fel, dar mai sunt și cazuri din astea”, a comentat altul.

„Suntem fierți de invidie, toți avem un coleg, un șef pe care nu-l suportăm, iar atunci îl acuzăm, că așa e cel mai simplu, că e incompetent sau că nu vrea să facă nimic. Așa suntem noi, oamenii, avem răutatea asta”, a fost altă opinie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite