Încă 12 români au murit din cauza gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi 12 români au murit din cauza gripei, bilanţul ajungând la 33 de decese, toate cu virusul AH1 sezonier, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit instituţiei, activitatea gripală este de intensitate medie, cu tendinţa de extindere regională în zona sudică, adică în Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa şi Argeş şi cu cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea fiind comparabilă cu cea de săptămâna trecută.

În ceea ce priveşte numărul total de decese, 31 dintre ele sunt cu virus AH1 sezonier şi două cu AH3, se arată în raportarea INSP.

Acelaşi document arată că mortalitatea este mai frecventă în rândul bărbaţilor, fiind înregistrate 22 de decese în rândul persoanelor de sex masculin şi 11 în rândul persoanelor de sex feminin.

Până pe 21.02.2016 au fost imunizate împotriva gripei peste 600.000 de persoane din grupele aflate la risc.

„Cu gripa, în momentul de faţă, stăm bine, în sensul că suntem în desfăşurarea sezonieră a gripei. (...) Vorbim de gripă sezonieră. Principalul tip de virus este cel de grup A, respectiv AH1N1. Partea proastă a lui este că generează la persoane relativ tinere forme severe de boală uneori. (...) Încă mai este un moment propice în care persoanele care nu s-au vaccinat se pot vaccina. Estimările noastre sunt că această circulaţie a virusului gripal va fi undeva până la sfârşitul lunii martie poate chiar luna aprilie”, a declarat profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite