În România sunt 30 de cazuri de variola maimuţei

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat într-o conferinţă de presă că în România au fost identificate 30 de cazuri de variola maimuţei.

În ultima săptămână au fost raportate 9 cazuri, în oraşele: Bucureşti - 7, Ilfov, - 1, Cluj - 1. Pacienţii sunt bărbaţi şi au vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani.

 Aceştia au o stare bună şi se află în izolare.

Statele Unite declară epidemia variolei maimuţei urgenţă de sănătate publică

Statele Unite declară joi epidemia variolei maimuţei (”monkeypox”) o urgenţă de sănătate publică, o decizie care urmează să permită o deblocare de fonduri, să faciliteze colectarea de date şi desfăşurarea unor efective suplimentare în lupta împotriva bolii, relatează AFP.

”Suntem pregătiţi să ne ridicăm cu un nivel reacţia împotriva viruslui şi îi îndemnăm pe toţi americanii să ia variola maimuţei în serios şi să facă ceea ce este necesar pentru a ne ajuta în lupta împotriva virusului”, anunţă secretarul american al Sănătăţii Xavier Becerra.

Primele simptome ale acestei boli sunt o febră puternică, umflarea ganglionilor limfatici şi o erupţie cutanată asemănătoare varicelei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declanşat la 24 iulie cel mai înalt nivel de alertă - urgenţă de sănătate publică de amploare internţaională (USPPI), în vederea unei consolidări a luptei împotriva variolei maimuţei.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite