Alte nouă cazuri de infecţie cu variola maimuţei, raportate în ultima săptămână. Rafila: Vaccinul este recomandat contacţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Nouă cazuri de infecţie cu variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână, a afirmat, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, precizând că până acum, în România, numărul total de persoane infectate cu variola maimuţei este de 30.

"Din fericire noi nu avem un număr mare de cazuri, sunt sigur 9 cazuri într-o săptămână având în vedere că boala evoluează de mai multe săptămâni şi numărul total - 30,  reprezintă o anumită creştere. E o perioadă de vacanţă, de festivaluri şi oamenii probabil sunt mai puţin precauţi cu ceea ce fac, sperăm să nu avem probleme şi evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi a demonstrat acest lucru”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui, cazurile de variola maimuţei din ultima săptămână au fost înregistrate toate la bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani.  Dintre aceştia, şapte sunt din Bucureşti, unul din Ilfov şi unul din Cluj. Iar starea acestora este bună şi se află în izolare.

Totodată, în ceea ce priveşte vaccinul împotriva variola maimuţei ministrul Sănătăţii a afirmat că România va primi o donaţie din partea Comisiei Europene, de câteva mii de doze de vaccin care vor constitui o resursă pentru vaccinarea contracţiilor apropiaţi ai persoanelor bolnave. „Vaccinul este recomandat contacţilor, nu este vorba despre o măsură de sănătate publică care să fie administrată la nivel naţional”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite