În ce măsură se vor face angajări în lunile iuie - septembrie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada iulie - septembrie 2018 angajatorii români sunt dispuşi să aducă oameni noi în companii, arată cel mai recent studiu Manpower, potrivit căruia perspectivele de angajare din vară sunt mai pozitive decât cele enunţate în prima jumătate a acestui an.

Concret, cei mai optimişti dintre angajatori sunt cei din vestul ţării, urmaţi de cei din centrul ţării. Cele mai puţine angajări se vor face în regiunile Nord-Est şi Sud, arată studiul citat. Cu toate acestea, perspectivele de angajare pe regiuni sunt mai scăzute comparativ cu anul 2017, notează raportul citat. 

În ceea ce priveşte sectoarele de activitate, intenţiile de angajare sunt mixte, arată studiul Manpower. Cei mai optimişti sunt angajatorii din sectorul industriei prelucrătoare, la pol opus situându-se angajatorii din industria extractivă. Locuri puţine de muncă mai sunt în sectorul agricultură, vânătoare, silvicultură şi pescuit. 

În ce tip de companii se găsesc locuri de muncă

„Cea mai notabilă îmbunătăţire de la an la an se înregistrează în sectorul Finanţe, asigurări, servicii mobiliare şi servicii de afaceri”, se arată în studiu. 

Documentul notează că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au şanse să găsească oportunităţi în organizaţii mari de toate dimensiunile, cele mai puternice intenţii de angajare fiind raportate de angajatorii mari. Cei mai precauţi sunt cei din micro-organizaţii, evidenţiază studiul. 

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite