Florin Piersic va reveni pe scenă în iunie. Se face lumină cu privire la infecția care era să-l doboare

0
Publicat:

Florin Piersic susține că va reveni, probabil, în iunie pe scenă. Între timp, se face lumină cu privire la infecția care l-a adus în stare gravă la urgențe. Spitalul Militar din Cluj a precizat că îndrăgitul actor s-a infectat cu stafilococ auriu înainte de internare.

Florin PIersic a început recuperearea. FOTO: Arhiva personală/ Facebook
Florin PIersic a început recuperearea. FOTO: Arhiva personală/ Facebook

Actorul Florin Piersic a declarat că și-ar putea relua activitatea la Teatrul Național în luna iunie. Între timp, se face lumină în ceea ce privește motivul pentru care îndrăgitul actor a ajuns în spital.

„Cum să mă simt? Sunt la recuperare. Sunt nerăbdător să ne vedem la Teatrul Național din București. Suntem în mai? O să stau așa până în iunie. Mă simt bine. Cât mai aproape în mai, în iunie, cel mai târziu” a declarat, sâmbătă, 18 mai 2024, actorul pentru România TV.  

Florin Piersic a trecut zilele trecute prin mai multe intervenții medicale dificile, însă viața nu i-a fost niciun minut în pericol. Îndrăgitul actor este sub supravegherea medicilor de la Spitalul Foișor din București.

„Vă informăm că, astăzi, domnul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic şi se prezintă cu stare generală stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare. Continuăm monitorizarea funcţiilor vitale, a probelor inflamatorii şi a programului de kinetoterapie”, au transmis reprezentanții spitalului, vineri, 17 mai 2024.

Marele actor a fost internat în spital la finalul lui aprilie, suferind o infecție severă la genunchi. Infecția s-a extins rapid, iar starea sa de sănătate s-a agravat, fiind necesară o intervenție chirurgicală de urgență.

Operația a avut loc la Spitalul Militar Cluj-Napoca, pe 29 aprilie 2024, iar ulterior Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru supraveghere medicală.

Pe 7 mai 2024, medicii clujeni au decis transferul său la Institutul Matei Balș din București, unde a beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate.  

„Actorul s-a infectat cu stafilococ auriu înainte de internare”

Între timp, apar noi informații cu privire la motivul pentru care îndrăgitul actor a ajuns în spital.

Spitalul Militar Cluj a precizat, zilele trecute, că actorul s-a infectat cu stafilococ auriu, înainte de internare. Reprezentanții instituției medicale au decis să dea o replică după ce au apărut informații conform cărora actorul s-ar fi infectat în spital.

Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie 2024 cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei.

Pacientul a fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic”, susțin reprezentanții Spitalului.

Aceștia au precizat că aceste informații sunt făcute publice cu acordul actorului și al familiei acestuia.

Reprezentanții spitalului susține că încă de la prezentare s-au recoltat hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu:

„Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.”

Medicii au bănuit că sunt probleme și la nivelul inimii.

„Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca”, se arată în precizarea acestora.

Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie.

„Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București”, au concluzionat reprezentanții spitalului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite