Filosoful şi eseistul Mihai Şora va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. Unde este situat locul de veci

0
Publicat:

Administraţia Cimitirelor a atribuit un loc de înhumare în Cimitirul Bellu pentru filosoful şi eseistul Mihai Şora, informează Primăria Capitalei. Locul este situat între parcela scriitorilor şi parcela Academiei Române.

Mihai Șora va fi înhumat în cimitirul Bellu FOTO Profimedia
Mihai Șora va fi înhumat în cimitirul Bellu FOTO Profimedia

Sicriul cu trupul neînsufleţit al filosofului Mihai Şora a fost depus, luni seară, la Biserica Albă, iar marţi vor avea loc funeraliile."Iubitule (...) Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă - "Biserica inimii mele", cum obişnuieşti să spui, şi te vor aşeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te preţuiesc şi vor să-ţi fie aproape să poată veni lângă tine. A doua zi, marţi, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinţii Mihail, Florian şi Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubeşti. Şi cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori..." - este mesajul postat, duminică seară, pe pagina de Facebook a filosofului, de către soţia lui.Mihai Şora a murit sâmbătă la vârsta de 106 ani. 

Soția, mai tânără cu 56 de ani

Deși îi despărțeau 56 de ani, filosoful Mihai Șora și poeta, eseista și traducătoarea Luiza Palanciuc au fost trup și suflet. Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste și s-au căsătorit în 2014.

Înainte să o întâlnească pe Luiza, Mihai Șora a fost căsătorit vreme de 72 de ani cu Mariana Șora, regretata scriitoare alături de care are trei copii. Luiza Palanciuc împărtășea aceleași pasiuni ca și soțul său și i-a fost aproape în ultimii săi ani de viață.

În ciuda vârstei, 106 ani, Mihai Șora era foarte activ pe rețelele de socializare și întotdeauna avea numai cuvinte de laudă la adresa partenerei sale. Deseori el o menționa în postările sale, relatează antena1.ro

  „Iubirea, în formele ei cele mai diverse, este un lucru care trebuie să ne acompanieze viaţa de la început până la sfârşitul ei. Există în fiecare viaţă atâta lumină cât capacitate dai iubirii. Iubirea îmbrăţişează din capul locului întreaga lume”, spunea filosoful într-una dintre postările sale.  

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite