Femeie suspectă de furt, condamnată după ce soţul a reclamat-o că şi-a recunoscut vina în somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeie catuse arestata foto shutterstock

O femeie care a furat mii de lire sterline de la o persoană aflată în scaun cu rotile, a fost condamnată după ce soţul ei a auzit-o vorbind în somn despre fapta comisă.

Ruth Fort a furat 7.220 de lire sterline de la femeia bolnavă, bani pe care i-a cheltuit într-o vacanţă cu familia în Mexic.

Soţul ei, Anthony, a început să devină suspicios când a văzut că soţia lui a început să cheltuiască sume mari de bani şi a confruntat-o. În cele din urmă, s-a dus la poliţie când a auzit-o vorbind în somn şi a găsit în poşeta ei un card de debit care aparţinea pacientei din căminul de bătrâni, potrivit The Independent, citat de digi24.ro

Anthony Fort a spus: „La început a fost mai mult o suspiciune. Dar când am găsit cardul de debit în poşeta ei, am ştiut. A fost şocant. Am iubit-o mult pe Ruth, dar nu am putut ignora ceea ce făcuse. Mi-a fost silă că a putut să fure de la o persoană vulnerabilă şi a trebuit să o reclam.”

În februarie anul trecut, Ruth a fost condamnată la 16 luni de închisoare cu suspendare.

Autorităţile au fost surprinse de atitudinea bărbatului, însă i-au mulţumit pentru ceea ce a făcut. „Trebuie să fi fost un lucru foarte dificil”, i-a spus judecătorul.

Anthony Fort, în vârstă de 61 de ani, şi-a cunoscut soţia pe când studia la Universitatea din Liverpool şi amândoi erau pasionaţi de muzică. „Am fost la concerte şi ne-am plimbat mult. Am fost cu adevărat fericiţi împreună”, spune el.

S-au mutat împreună şi s-au căsătorit în ajunul Anului Nou 2010. „Într-o noapte, în august 2018, am luat-o pe Ruth de la serviciu şi mi-a spus că a dus-o în acea zi pe una din femeile de la cămin la cumpărături. Mi-a spus că femeia, care era într-un scaun cu rotile, avea 98.000 de lire sterline în cont. Ceva din felul în care a spus-o m-a săgetat în inimă. Mi-am dat seama că Ruth trebuie să aibă acces la card şi la PIN. Am început să-mi fac griji, deşi nu prea aveam niciun motiv. Cred că a fost un instinct”, a povestit bărbatul.

Mai târziu în acel an, în timpul unei vacanţe de familie în Mexic, soţia lui a început să cheltuiască mulţi bani. Mătuşa ei s-a arătat îngrijorată că ar putea să-şi facă datorii.

Apoi, în decembrie 2018, Anthony a fost trezit de soţia lui care vorbea în somn despre faptele ei, fiind, probabil, cuprinsă de remuşcări.

„Ruth vorbea despre bani furaţi. Când m-am trezit, am văzut poşeta pe jos, cu câteva bancnote căzute. Am găsit apoi cardul femeii”, a spus el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite