Exploziile de la Crevedia: 9 pacienți rămân internați în spitalele din România

0
Publicat:

Ministerul Sănătății informează că trei dintre pacienții răniți în urma exploziilor din Crevedia, care au fost transferați în străinătate, rămân intubați și ventilați mecanic. De asemenea, rămân internați în spitalele din București 9 pacienți, în stare medie sau ușoară. 

Pompieri la Spitalul Floreasca dupa explozia din Crevedia  Foto Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Pompieri la Spitalul Floreasca dupa explozia din Crevedia Foto Inquam Photos Sabin Cirstoveanu

Șase pacienți sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență București, doi pacienți la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, iar unul Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București. 

Până acum au fost externaţi 33 de pacienţi (32 din spitale din ţară şi unul din Graz, Austria), iar cinci au decedat. 

Starea pacienților transferați în străinătate

Din totalul victimelor exploziilor din Crevedia, 12 răniţi  au fost transferaţi în străinătate.

Unul din pacienții internați într-un spital din Graz-Austria a fost externat pe 5 septembrie. 

Cel de-al doilea pacient transferat în Graz, Austria, care prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură și a gradului acestora, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea lui este fără modificări în ultimele 24 de ore.

Pacientul transferat la Milano, cu arsuri de peste 90% din corp, este intubat și ventilat mecanic, stabil hemodinamic și  necesită suport vasopresor intensiv. Acesta este monitorizat intensiv continuu și este în stare critică.

Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, respiră spontan, stabil hemodinamic si are o  evoluţie clinică favorabilă.

Pacienții internați în unități medicale din Bruxelles , care au o suprafață coroprală arsă de peste 15% , respectiv peste 20%, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic și au o evoluție clinică favorabilă, după cum spune Ministerul Sănătății.

De asemenea, cei doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală, iar starea lor nu prezintă  modificări în ultimele 24 de ore.

Pacientul transferat la Viena, în Austria, respiră spontan, este stabil hemodinamic, având stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck - Germania, care prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului,  sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, iar starea lor este fără modificări în ultimele 24 de ore. 

Pacientul transferat la Bergen, în Norvegia, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat, spune raportul Ministerului Sănătății. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite