Dimineaţă de gheaţă. Cea mai scăzută temperatură din ţară a fost la Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat -26 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Miercurea Ciuc s-au înregistrat -26 de grade Celsius duminică dimineaţă FOTO Adevărul
La Miercurea Ciuc s-au înregistrat -26 de grade Celsius duminică dimineaţă FOTO Adevărul

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat în această dimineaţă la Miercurea Ciuc, unde au fost - 26 de grade Celsius în aer şi aproape minus 30 de grade la sol.

Potrivit meteorologilor, această temperatură a fost înregistrată duminică dimineaţă, la ora 8.00. "Scăderea de temperatură a fost bruscă, având în vedere că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01.00, a fost -1 grad, în următoarele şase ore temperatura a coborât până la -14 grade, iar astăzi a fost mai rece, cu 12 grade faţă de sâmbătă la aceeaşi oră", a declarat meteortologul Tanko Karoly de la staţia meteorologică din Miercurea Ciuc.

Duminică, în toate localităţile din Harghita a fost ger, cu minime de -25,3 grade Celsius la Joseni şi -22 de grade în aer la Topliţa, în vreme ce temperatura resimţită la sol a fost de -29 de grade Celsius.
În Pasul Bucin, valoarea minimă înregistrată duminică dimineaţă a fost de -8 grade Celsius şi, chiar dacă nu a mai nins, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri în zonă.

Ger şi de Revelion

Meteorologul Tanko Karoly a mai spus că ultima noapte a anului va fi la fel de rece, cu valori termice de până la -23 de grade Celsius în depresiunile din sud-estul Transilvaniei, cerul va fi senin, iar precipitaţiile vor lipsi.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de -33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998. Temperatura maximă a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1989 la Miercurea Ciuc.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite