Destinația din Estul Europei tot mai căutată de români. „«Ligheanul» ăsta le aduce mai mulți bani decât tot litoralul nostru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanța sau zilele libere la doi pași de România, într-o țară fără ieșire la mare și fără munți. Lacul Balaton, din Ungaria, devine tot mai interesant pentru români, deși prețurile nu sunt nici aici foarte mici.

Lacul Balaton atrage anual o mulțime de turiști din România. FOTO Unsplash
Lacul Balaton atrage anual o mulțime de turiști din România. FOTO Unsplash

Aida și Ciprian, doi tineri români, și-au petrecut ultima săptămână de vacanță în Ungaria, la lacul Balaton. Și s-au simțit excelent, spun ei, deși le-a lipsit zgomotul valurilor mării. S-au obișnuit însă repede cu cel al micilor valuri de la Balaton.

A fost un concediu de vis, iar gazdele noastre ne-au tratat foarte frumos. E al treilea concediu petrecut aici și nu pot să nu remarc că parcă de la an la an vin tot mai mulți români aici. Asta deși noi avem mare, iar ei au doar «ligheanul» ăsta de Balaton. Dar uite că vecinii noștri știu să facă turism, cu ligheanul ăsta câștigă mai bine decât tot litoralul nostru. Asta deși parcă lipsește zgomotul valurilor mării”, spune Ciprian.

Balaton atrage și turiști din Dobrogea 

Și Aida se declară încântată de tot ce a văzutEa a remarcat că foarte mulți români aleg această destinație, inclusiv unii care locuiesc aproape de litoralul românesc. „Mâncarea e foarte gustoasă, oameni sunt simpatici, vinul lor este de calitate. Să tot vii la Balaton. Mă miră că vin mulți români aici, inclusiv din sudul țării, deși au marea noastră la doi pași. Am văzut și numere de Ialomița, Galați și Brăila. Ba am văzut și din Tulcea, dobrogeni, care întind piciorul și pășesc în mare. Aș spune că aici e mai curat, mai frumos parcă decât litoralul nostru, deși în fond e doar un lac. Dar e atât de frumos”, l-a completat Aida.

Cei doi amintesc clima blândă a zonei, inclusiv pe durata toamnei, dar și faptul că se ajunge relativ ușor din România. „Mai greu este dacă vii din Sud sau din Moldova, atunci trebuie să o iei pe drumurile noastre. Dar odată ce ieși din țară, în Ungaria ai autostrăzi serioase și ajungi repede la Balaton. Toamna e foarte frumoasă aici, clima e blândă, e mult mai cald ca la Brașov. Sigur mai revenim și anul viitor și tot așa, toamna”, a adăugat Ciprian.

Balaton este cel mai mare lac din Europa Centrală și este situat în partea sud-vestică a Ungariei, la 150 de kilometri de Budapesta. Anual, potrivit statisticilor, circa două milioane și jumătate de turiști de pe întregul continent aleg această destinație. Spre comparație, litoralul românesc nu adună nici măcar un milion și jumătate de turiști.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite