Danezii, speriaţi de peştele Pacu, supranumit şi „tăietorul de testicule“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică în danemarca, după descoperirea unor peşti înrudiţi cu Piranham, care sunt cunoscuţi pentru accidentele pe care le-au provocat pescarilor, când le-au muşcat testiculele.

Potrivit "The Copenhagen Post", cei care se duc la plajă trebuie să fie atenţi, deoarece un pescar din localitatea Øresund a prins un peşte Pacu de 21,5 centimetri. Localitatea este pe insula Saltholm, la câţiva kilometri de Copenhaga.

Pacu este înrudit cu temutul Piranha din America de Sud şi este atât de temut pentru că are dinţi asemănători cu cei ai oamenilor, iar în trecut au existat cazuri în care pescarii au fost muşcaţi de testicule de astfel de peşti.

"Pacu nu se hrăneşte cu alţi peşti sau cu carne, dar poate produce accidente. În ape tulburi, poate să atace orice prinde, iar testiculele sunt foarte uşor de muşcat cu dinţii lui", a declarat Peter Rask Moller, un expert de la Muzeul de Istorie Naturală din Danemarca.

Pacu este cunoscut în unele zone din lume drept "tăietorul de testicule" şi a ucis pescari în Papua Noua Guinee, din cauza hemoragiei provocate de "castrarea" înfăptuită de astfel de peşti.

Peştele a fost descoperit pe 4 august de pescarul Einar Lindgreen, care l-a prins împreună cu alţi peşti. Mulţi au crezut că ar fi un piranha, dar Muzeul de Istorie Naturală l-a identificat drept un Pacu. Unele exemplare din America de Sud au şi 25 de kilograme, dar Pacu a ajuns şi în SUA, Asia şi foarte rar în Europa. Cel mai posibil, peştele din Danemarca era ţinut într-un acvariu de cineva. Este abia a doua oară când un asemenea peşte este prins în Europa. În 2002, un pescar a prins unul în râul Odra din Polonia.

În Papua Noua Guinee, un Pacu a ucis oameni, iar un britanic s-a dus în urmărirea lui. Jeremy Wade a reuşit să găsească peştele după săptămâni de căutări. Acesta cântărea 18 kilograme.

Foto: Rioslibres.net

image
Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri