Cum vom lucra în birourile deschise de la 15 mai. Ce măsuri sunt obligatoriu de luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Birourile orientate faţă-faţă vor asigura separarea acestora cu paravane
Birourile orientate faţă-faţă vor asigura separarea acestora cu paravane

Atât angajatorii cât şi angajaţii care folosesc birouri deschise vor avea unele reguli noi de la 15 mai, după relaxarea măsurilor impuse de Ordonanţele Militare.

Angajaţii vor purta obligatoriu măştii, care pentru o protecţie eficace trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul. Spălatul pe mâini se va face ori de cîte ori este nevoie şi se va evita atingerea feţei cu mâinile neigienizate.

Angajatorii vor asigura programul de lucru decalat pentru a evita aglomerările la intrare/ieşire din incintăşi pentru a limita numărul de angajaţi prezenţi în acelaşi timp în aceeaşi incintă. Apoi, va fi asigurat triajul observaţional al angajaţilor şi nu vor permite prezenţa la locul de muncă al persoanelor care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, stănut,rinoree, febră, stare gnerală alterată), iar angajaţii cu temperatura peste 37 C vor fi trimişi acasă cu indicaţie de consultare a medicului de familie. 

În plus, se va asigura o distanţă de minimum 1,5 m între angajaţii care lucrează la birouri orientate faţă-spate şi spate-spate;

Pentru birourile orientate faţă-faţă vor asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu solutii pe bază de alcool. Dezinfecţia suprafeţelor de lucru la începerea serviciului şi apoi o dată la 4 ore. 

În cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului se efectua nebulizare o dată pe săptămână, de preferat la sfârşitul săptămânii şi se va efectua dezinfecţiainstalaţiei de climatizare conform instrucţiunilor producătorului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite