Articol publicitar

Cum îşi menţin companiile angajaţii motivaţi?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima vreme, din ce în ce mai mulţi angajatori se plâng de faptul că este destul de greu să găsească cei mai potriviţi candidaţi într-o industrie cu fluctuaţii mari de personal, motiv pentru care companiile încep să ofere o serie de beneficii angajaţilor cu speranţa că le va creşte loialitatea.

Magazine mari din România aleg să le ofere zecilor de mii de angajaţi zile libere şi plătite ulterior pentru diferite evenimente personale sau le oferă ajutoare angajaţilor care se pensionează cu zile în plus la concediul de odihnă sau chiar cu diferite sporuri în funcţie de departamentul în care îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, o mare parte a angajatorilor oferă asigurări medicale sau plăţi aniversare. 

Pentru a le spori fidelitatea, dar şi pentru a le mulţumi pentru efortul depus din ce în ce mai multe companii mari aleg să îşi surprindă angajaţii cu diferite beneficii sau cosuri cadou. În aceeaşi măsură, companiile aleg să îşi facă angajaţii fericiţi oferindu-le asigurări de viaţă, asigurări auto, călătorii, servicii bancare, servicii turistice şi de petrecere a timpului liber, dar şi diferite consultaţii medicale sau accesul gratuit la împrumutul cărţilor preferate. Ei bine, se pare că toate aceste „atenţii” de care se bucură angajatul nu sunt decât spre mulţumirea angajatorului, deoarece studiile demonstrează că bonusurile sau primele acordate angajaţilor nu fac decât să crească loialitatea faţă de compania la care lucrează. 

   

image

Sistemele de salarizare în trepte sunt din nou criterii care departajează companiile în ochii angajaţilor. O mare parte a companiilor din România aleg aceste sisteme de salarizare astfel încât orice angajat are salariul majorat în mod automat în fiecare an. Discutăm despre acelaşi sistem progresiv şi în ceea ce priveşte zilele de concediu. Angajaţii primesc în primul an 21 de zile de concediu, 23 de zile în cel de-al doilea an şi 25 de zile în anul al treilea. 

În ceea ce priveşte cadourile pentru Crăciun, angajatorii aleg să îşi facă angajaţii mulţumiţi oferindu-le cu acest prilej tichete şi vouchere cadou, dar şi Cosuri Craciun de sărbători cu produse festive. În plus, pachetele de Crăciun sunt foarte populare în ultimii ani deoarece s-au dovedit a fi cadouri foarte utile şi practice. De asemenea, nu doar angajaţii primesc stimulări, ci şi copiii minori ai acestora deoarece începând cu anul 2016 toţi angajatorii au parte de beneficii fiscale la oferirea tichetelor cadou sau la tichetele cadou care au o valoare de până în 150 de lei. Angajaţii care au copii minori pot primi tichete cadou sau cadouri atât pentru el, cât şi pentru copilul minor, în limita a 300 de lei.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite