Cu cât se vinde bibeloul din sticlă colorată pe care românii îl puneau pe televizor

0
Publicat:

Peștele de sticlă pe care părinții îl puneau pe televizor sau în vitrine înainte de 1989 a devenit piesă de muzeu.

Peștele bibelou se vine bine pe site-urile d eanunțuri FOTO: Arhivă
Peștele bibelou se vine bine pe site-urile d eanunțuri FOTO: Arhivă

Obiectele pe care le regăseam aproape în fiecare casă de român, în anii `70-`80, au început să fie văzute cu alţi ochi, la 35 de ani de la Revoluţie.

Bibelourile din porţelan, produse la Curtea de Argeş în frunte cu nelipsitul peşte din sticlă, au dispărut aproape definitiv din case, dar pe site-urile de anunțuri renumitul peşte din sticlă colorată, al cărui loc era aproape fără excepţie pe televizor, obiectul costă între 100 și 500 de lei.

Peştele bibelou este făcut din sticlă de Murano.

”Sticlă de Murano din Italia este renumită de secole pentru aspectul, eleganța și frumusețea să. Iar fiecare bucată de sticlă de Murano poate aduce cu sine istoria și frumusețea încântătoare în casele voastre, fiind unul dintre cele mai apreciate tipuri de sticlă atunci când vine vorba de decorațiuni sau bijuterii.  Pentru a prelucra sticlă de Murano este nevoie de un amestec de 70 % nisip și de 30% alte substanțe ce trebuie să conțină nitrați, arsenic, calcar și siliciu. Factorul esențial pentru obținerea produsului finit perfect este temperatura, care, dacă nu atinge valoarea optimă, poate compromite limpezimea sticlei”, scrie antena3.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite