CTP, dezlănţuit, despre „tarantela“ între CCR, Parlament şi Guvern: „Cârciocării juridice şi avocăţeşti care nu interesează oamenii. Ei vor să ştie ce fac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Digi24
Sursa Digi24

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 situaţia actuală în care cetăţenii nu ştiu ce vor face începând cu 15 mai, nici măcar cu o oră înainte de expirarea Stării de urgenţă. Gazetarul spune că este „umilitor şi desconsiderant pentru cetăţeni” acest lucru.

Gazetarul a comentat la Digi24 decizia autorităţilor privind starea de alertă de 30 zile, începînd din 15 mai.

Cristian Tudor Popescu: „Acum este ora 11:00. Bănuiesc că foarte mulţi dintre români se simt aşa cum mă simt şi eu în clipa de faţă.

Mă simt umilit şi desconsiderat, pentru că nu poate fi normal ca să stăm la 11:00 - când la 12:00 se închide starea de urgenţă - să stăm cu urechile ciulite o ţară întreagă ca să aflăm ce ni se va întâmpla peste o oră.

Este o situaţie grotescă şi umilitoare pentru cetăţeni, mai ales că preşedintele ţării, domnul Iohannis, a anunţat fără să îl oblige nimeni, cu aproape o lună în urmă, că la această dată - 14-15 mai - încetează starea de urgenţă.

Deci Guvernul a avut tot timpul, de atunci, pentru a pune la punct acest proiect şi a nu avea această tarantelă între CCR, Parlament şi Guvern care - ar fi o iluzie pentru jurnalişti să-şi închipuie că oamenii sunt interesaţi acum de toate aceste cârciocării juridice şi avocăţeşti. Nu sunt interesaţi oamenii de aşa ceva. Ei vor să ştie ce fac mâine. 

Şi mâine, de pildă, nu ştie nimeni - un element fizic important şi nou: masca - pentru că el capătă putere de lege. Masca nu a avut putere de lege până acum. O purtai sau nu o purtai, după cum doreai. Acum, masca este obligatorie prin lege. Ştie cineva, dacă mâine dimineaţă trebuie să ieşim, ce facem în acest caz? Găsim la farmacie măşti? Găsim la farmacie măşti cu 10 bani bucata şi nu cu 10 lei bucata? 

Pentru că în ultima vreme, preţurile măştilor s-au dus spre 10 lei bucata. Nu ştie nimeni nimic despre asta. Ştim că vom primi, de pildă, măşti şi mănuşi, eventual, la intrarea în supermarket? Pentru că aşa ne-au spus guvernanţii. „Domne, asta e treaba proprietarilor de supermarketuri...”. Ştim aşa ceva? O să fim întâmpinaţi cu măşti mâine dimineaţă la supermarket?

La autobuz, cineva vine, se urcă şi n-are mască. Să zicem că-i face observaţie şoferul... Să presupunem că-i face. „N-aveţi mască!”. „Păi, n-am găsit!”. Sau, „N-am bani să-mi iau, că-s prea scumpe!”. Atunci ar trebui să existe la şofer, în fiecare mijloc de transport în comun, să existe un pachet, un stoc de măşti din care să i se dea respectivului o mască ca să se urce în autobuz cu ceilalţi călători. 

Toate astea sunt în aer, total. Nu ştie nimeni de fapt, practic, ce se va întâmpla. Auzim numai aceste texte de lege şi de scandal.“ 

Pe aceeaşi temă: 

DOCUMENT Stare de alertă în toată ţara, pentru 30 de zile. Toate măsurile anunţate joi seară

Măsurile de siguranţă din Starea de Alertă care sunt imposibil de respectat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite