CTP: Cum e posibil ca un om care a iniţiat tabere pentru copiii bolnavi de cancer să-i lase pe pacienţi fără citostatice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/arhiva
Imagine/arhiva

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre lipsa citostaticelor de la Institutul Oncologic din Capitală. Gazetarul se întreabă cum este posibil ca fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cel care a iniţiat tabere pentru copiii bolnavi de cancer, să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente.

„În legătură cu citostaticele, cu bolnavii de cancer, în vreme ce se ciocneau p-aici politicieni - se rupe, nu se rupe (coaliţia - n.r.), cine îşi dă demisia, cine nu şi-o dă - chiar în acest timp, adică în ultimele două săptămâni, bolnavii de cancer nu mai aveau medicamente. Ăsta e un fapt. Cum a fost posibil, vă întreb pe dumneavostră, cum a fost posibil? Deci indiferent ce se întâmplă acolo, tot felul de convulsii politice şi aşa mai departe... iar acesta este ultimul lucru pe care-l mai spun despre fostul ministru al Sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii a iniţiat acele tabere pentru copiii bolnavi de cancer... Cum e posibil ca un om care a făcut aşa ceva să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente? 

Nu există aşa ceva, ăsta e un lucru foarte grav. Dacă nu reuşeşti să controlezi în interiorul acelui minister un fenomen de asemenea gravitate, cum este lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer, atunci ce naiba controlezi în ministerul ăla? Adică există ceva mai important decât asta? Ceea ce am spus de la începutul poveştii ăsteia a fost că în această perioadă, în ultimele luni, Ministerul Sănătăţii nu a fost centrat pe pacienţi, nu a fost centrat pe bolnavi, nu a existat o concentrare, o preocupare în direcţia menţinerii şi îmbunătăţirii stării bolnavilor, nu numai bolnavilor de Covid. Şi cu asta am închis acest subiect”, a declarat jurnalistul.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite