Coronavirus în România. MApN trimite medicii militari la graniţe pentru a ajuta la trierea celor care vin din zonele de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea trecută românii din străinătate au luat cu asalt punctele de trecere a frontierei
Noaptea trecută românii din străinătate au luat cu asalt punctele de trecere a frontierei

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marţi, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi  nord-vest a României.

"Echipe formate din medici militari şi personal sanitar au efectuat, începând cu această noapte, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialişti de la Direcţiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borş, Calafat, Moraviţa, Porţile de Fier 1 şi  Porţile de Fier 2", arată MApN într-un comunicat.

Reamintim că zeci de maşini a fost blocate, noaptea trecută, la intrarea în ţară după ce un grup de 25 de români a refuzat să rămână la un centru de carantină din judeţul Arad. Reprezentanţii vamali declară că foarte mulţi români care se întorc din Italia consideră măsurile emise de autorităţi prea drastice, în special pentru cei din judeţele îndepărtate care vor să ajungă la domicilii. Direcţia de Sănătate Publică a solicitat intervenţia forţelor de ordine.

Pe aplicatia Poliţiei de Frontieră, timpii de aşteptare erau în jurul a 50 de minute în Nadlac 2, însă unele persoane blocate la faţa locului au declarat că aşteaptă de aproximativ şapte ore pentru că sunt plimbaţi de la o locaţie la alta pentru testare.

Potrivit autorităţilor, trei artere sunt deschise pe sensul de intrare în ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II şi tot atâtea sunt pe sensul de ieşire din ţară. Potrivit sursei citate, autorităţile de frontieră maghiare se confruntă cu lipsă de personal.

Toţi românii care se întorc din Italia vor fi supusi verificărilor şi trimişi in izolare sau, dupa caz, în carantină, conform măsurilor de protecţie emise de autorităţile autorităţile române.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite