Cea mai mare conferinţă de gaming din lume, E3, urmează să fie anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă decizia nu este o surpriză, E3 este unul dintre evenimentele majore care ar fi trebuit să se desfăşoare pe timpul verii, iar anularea sa ar putea fi un semnal de alarmă pentru restul acestora.

Ieri seară, Ars Technica, citată de Gizmodo, anunţa că organizatorii evenimentului (Entertainment Software Association - ESA) urmează să facă un anunţ public prin care să comunice faptul că E3 2020 nu va mai avea loc.

Conferinţa ar fi trebuit să se desfăşoare între 9 şi 11 iunie în Los Angeles, însă pe măsură ce numeroase evenimente publice majore precum conferinţa dezvoltatorilor Facebook (F8), conferinţa I/O a celor de la Google, Mobile World Congress şi chiar festivalul de film South by Southwest au fost annulate, desfăşurarea E3 a început să se afle din ce în ce mai mult sub semnul întrebării.

Ars Technica nu a menţionat un motiv anume pentru care E3 2020 urmează să fie anulat, însă cu siguranţă este vorba de epidemia de coronavirus care ameninţă acum şi Statele Unite - o ţară care a înregistrat, până la ora scrierii articolului, 1010 cazuri şi 31 de decese ca urmare a virusului.

ESA anunţa pe 4 martie că pregătirile pentru ”un show sigur şi de succes” sunt în toi, în ciuda epidemiei, însă organizatorii nu au avut parte de veşti bune de-atunci. Marile companii au început să ceară angajaţilor să lucreze de-acasă, numărul cazurilor a crescut şi organizarea unui eveniment atât de mare precum este E3 pare imposibilă.

Informaţia anulării vine de la o sursă a celor de la Ars Technica ce a aflat despre acest lucru ”direct de la unul dintre membrii ESA”. Un anunţ ar fi trebuit să fie făcut ieri în acest sens, însă nu s-a mai concretizat. Cel mai probabil acesta va fi făcut în zilele următoare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite