Coronavirus în România. Cazul cu numărul 50 - o femeie care venea dintr-o zonă neafectată a Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 54 de ani din judeţul Neamţ este cazul cun numărul 50 de infectare cu noul tip de coronavirus. Aceasta s-a întors în ţară pe data de 1 martie, dintr-o zonă neafectată a Italiei.

Femeia de 54 de ani a fost internată în Spitalul Roman în data de 11 martie.

La momentul internării, femeia prezenta tuse, febră şi faringită.

Este cel de-al 3-lea caz anunţat astăzi, după ce a mai fost anunţat cazul unei femei de 45 de ani, din Cluj, care se afla în acest moment în Arad in carantină. Aceasta este asimptomatica şi urmează sa fie transferată la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Dimineaţă a fost anunţat primul caz pe ziua de astăzi. Este vorba despre o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării.

Conform Digi 24, a doua persoană este un bărbat, tot contact indirect al celui care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Câte cazuri sunt în Bucureşti

Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt 21 de cazuri. Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate  la domiciliu. Miercuri, au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România.

Mai exact, femeia are 20 de ani, şi este contact direct cu prietenul şoferului comisarului şef Lupu Nelu.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Pacientul 17, este cel care a îmbolnăvit cei mai mulţi oameni cu COVID - 19 după ce el însuşi s-a îmbolnăvit şi a mers la Spitalul MAI (Gerota) unde a ascuns că a fost plecat din ţară. Din cauza minciunii fostului poliţist, comisarul şef Lupu Nelu, au fost închise trei instituţii: Spitalul MAI, cu toţi pacienţii şi cadrele medicale în el, dar şi Primăria Capitalei şi ADP Sector 4.

Un fost poliţist a infectat mai multe persoane

El s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. „Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP.”, anunţă autorităţile.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul poliţist riscă până la 2 ani de închisoare. Mai exact, potrivit art 352, „(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda”, arată Codul Penal.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite